Εργάτη Μπορείς ΧΩΡΙΣ Αφεντικά!

Εργάτη ΜΠΟΡΕΙΣ Χωρίς Αφεντικά!

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΤΑΣ TETAΡΤΗ 26 ΓΕΝΑΡΗ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ (ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ) ΣΤΙΣ 12.30 μ.μ.

Η αγανάκτηση και η οργή ξεχειλίζει!

Γιατί την ώρα που η κυβέρνηση σφυρίζει τη λήξη της πανδημίας, έχουμε γονατίσει από τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό.

Γιατί καθημερινά στα νοσοκομεία αντικρύζουμε τους ασθενείς μας να στοιβάζονται σε φορεία και ράντζα μετά από κάθε εφημερία, να ξεψυχούν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, να γίνονται μπαλάκι από το ένα νοσοκομείο στο άλλο. Γιατί χιλιάδες ασθενείς μας με άλλα προβλήματα υγείας παραμένουν αποκλεισμένοι από το δημόσιο σύστημα εξαιτίας της μετατροπής του σε σύστημα μιας νόσου.

Γιατί χάσαμε ασθενείς μας που θα μπορούσαμε να είχαμε σώσει αν είχαμε εισακουστεί. Γιατί δε θεωρούμε ότι είναι φυσικό «να πεθαίνεις από κορονοϊό επειδή είσαι μεγάλος σε ηλικία, παχύσαρκος ή έχεις άλλα νοσήματα», όπως ξεδιάντροπα ισχυρίστηκε η αναπληρώτρια υπουργός υγείας.

Γιατί ενώ οι ανάγκες έχουν αυξηθεί και είμαστε λιγότεροι από ότι πριν από 2 χρόνια (που και τότε είμασταν λίγοι), η κυβέρνηση ετοιμάζεται να απολύσει χιλιάδες υγειονομικούς. Γιατί βιώνουμε καθημερινά την εντατικοποίηση και τη μετατροπή μας σε περιπλανώμενο θίασο για να μπαλώνουμε τρύπες. Γιατί η κυβέρνηση μας αναγκάζει γιατρούς άσχετων ειδικοτήτων, από ουρολόγους μέχρι γυναικολόγους και από ορθοπαιδικούς μέχρι ψυχίατρους, να περιθάλπουμε ασθενείς με Covid -19.

Γιατί η κυβέρνηση λιβανίζει τους κλινικάρχες που άδραξαν την ευκαιρία να αυξήσουν τα κέρδη τους, την ίδια στιγμή που σέρνει στα δικαστήρια τους συναδέλφους μας από το Παίδων Πεντέλης γιατί αγωνίζονται για να μην κλείσει. 

Γιατί καθ’ υπαγόρευση της εργοδοσίας, αναγκάζουν τους γονείς των παιδιών που νοσούν να διαλέξουν αν θα χάσουν το μισό μεροκάματο ή αν θα στείλουν άρρωστα τα παιδιά τους στο σχολείο.

Γιατί αντί να επαναλειτουργήσουν τα νοσοκομεία που έκλεισαν, όπως το Λοιμωδών επί κυβέρνησης ΝΔ και το νοσοκομείο Θώρακος επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με το νέο ΕΣΥ σχεδιάζουν να κλείσουν και άλλα με στόχο την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της υγείας.

Δεν πρόκειται να συμφιλιωθούμε με τη βαρβαρότητα! Η υπεράσπιση της αξιοπρέπειας μας, της υγείας και της ζωής μας είναι δική μας υπόθεση!

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΣΙΑ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ «ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ».

Απαιτούμε:

• Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, των νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Με μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, καμιά απόλυση υγειονομικού, για νέες ΜΕΘ, για επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια. Κανένας «εργολάβος» στο νοσοκομείο. 

• Οργάνωση τώρα της επιδημιολογικής επιτήρησης και ουσιαστικής ιχνιλάτησης στους χώρους εργασίας με ευθύνη του κράτους. Δωρεάν ράπιντ και μοριακά τεστ σε όλους.

• Ενίσχυση των μονάδων πρωτοβάθμιας υγείας. Όχι στα μπαλώματα της 6ης Υ.Π.Ε., όχι στο κλείσιμο του ακτινολογικού του Κέντρου υγείας Άρτας, διαμόρφωση του Κ.Υ. με συγκέντρωση όλων των εργαστηρίων στον ίδιο χώρο. 

• Δωρεάν ράπιντ και μοριακά τεστ σε όλους.

• Εξασφάλιση αδειών ειδικού σκοπού σε όσους εργαζόμενους βγαίνουν θετικοί, νοσούν, σε όσους βρίσκονται σε καραντίνα και σε όσους πρέπει να επιτηρούν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους, με το κόστος να επιβαρύνει αποκλειστικά το κράτος και την εργοδοσία.

• Επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα της Υγείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

• Μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα σχολεία

• Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, με προτεραιότητα στις ΜΕΘ και τα διαγνωστικά

Ολοι στην Πανδημοσιοϋπαλληλική στάση εργασίας

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΙΣ 12.30μ.μ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: