Εργάτη Μπορείς ΧΩΡΙΣ Αφεντικά!

Εργάτη ΜΠΟΡΕΙΣ Χωρίς Αφεντικά!

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΤΑΣ

E-mail: seyartas@gmail.com

 

38ο Συνέδριο Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (Ο.Ι.Υ.Ε)

27-28 Νοέμβρη 2021 Αθήνα (Γήπεδο Πανελληνίου)

 Συνάδελφοι οφείλουμε να κάνουμε μια ενημέρωση σε όλους για το τι ακριβώς συνέβη αυτό το διήμερο στις εργασίες του πολυαναμενόμενου 38ου συνεδρίου της Ο.Ι.Υ.Ε.

Θα αναφερθώ αρχικά στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας όπου βρήκε τις ταξικές δυνάμεις της ΔΑΣ (Π.Α.ΜΕ) ενισχυμένες με 3 παραπάνω έδρες, σε σχέση με την προηγούμενη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου, φτάνοντας τις 10 υπολειπόμενες μόλις κατά μία από τη σύμπραξη των παρατάξεων της Νέας Δημοκρατίας (ΔΑΚΕ) κ του Συριζα (ΕΑΚ) που πραγματοποιήθηκε σε μια ύστατη προσπάθεια να μην χαθεί εντελώς ο έλεγχος του εργοδοτικού συνδικαλισμού στην Ομοσπονδία.

Στην αντιπροσώπευση για το συνέδριο της ΓΣΕΕ όμως η ΔΑΣ πήρε την πρωτοκαθεδρία με 14 έδρες έναντι 13 των συμμάχων ΔΑΚΕ-ΕΑΚ.

Τώρα λίγα λόγια όσων αφορά την κατάσταση που αντιμετωπίσαμε όσοι βρεθήκαμε εκεί. Το Σάββατο περιμέναμε 5 ώρες κυριολεκτικά μετά την υποτιθέμενη ώρα έναρξης εργασιών για το λόγο ότι δεν εμφανίζοταν ικανοποιητικός αριθμός αντιπροσώπων των εργοδοτικών μηχανισμών που λυμαίνονται την ομοσπονδία όλα αυτά τα χρόνια, προκαλώντας την εύλογη αγανάκτηση. Όταν τελικά εμφανίστηκαν κάποιοι απ’ αυτούς ξεκίνησε επιτέλους το Συνέδριο σε ένα τεταμένο κλίμα.

Επίσης 42 σωματεία που υπόκεινται στην «κηδεμονία» Καραγεωργόπουλου (γνωστού εργατοπατέρα και εργοδότη στελέχους ΠΑΣΚΕ) ζήτησαν να διαγραφούν από το μητρώο της ομοσπονδίας χωρίς να αναφέρουν επίσημα κάποιο λόγο… Βέβαια ο λόγος είναι οτι αποκαλύψαμε στο προηγούμενο συνέδριο τις τεράστιες απάτες με τις οποίες συμμετείχαν αυτά τα σωματεία τότε εκεί.

Στο καλό και να μη μας γράφουν συνάδελφοι!

Η πρώτη κίνηση που έγινε απ’ τις δυνάμεις της ΔΑΣ ήταν να ζητηθεί να μη συμμετάσχει στο συνέδριο το λεγόμενο «Σωματείο Τροφίμων» ένας αποδεδειγμένα καραμπινάτος εργοδοτικός μηχανισμός που φτιάχτηκε από τις διοικήσεις των μεγάλων σουπερμάρκετ με 60+ αντιπροσώπους «εκλεγμένους» προσωπάρχες, διευθυντές, γραφιάδες, χαρτογιακάδες και λοιπά τσιράκια της εργοδοσίας που στο πρόσφατο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας αποκλείστηκε από τις εργασίες και με δικαστική απόφαση για τρομερές παρατυπίες και ομιχλώδεις διαδικασίες στην εκλογή των αντιπροσώπων τους εκεί.

Και τότε άρχισε να φαίνεται ποιος είναι με το Κεφάλαιο και ποιος με τους Εργάτες!

Τα αδιάφορα μέχρι τότε μέλη του προεδρείου, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της Ομοσπονδίας Θέμη Γρηγοριάδη, έκαναν σα να τους χτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα που τολμήσαμε να θέσουμε ζήτημα νομιμοποίησης για το συγκεκριμένο μόρφωμα που ονόμασαν σωματείο για να βάζουν στο χέρι τους αγώνες των εργαζομένων μέσο των ψηφοφοριών στα όργανα της Ομοσπονδίας.

Αυτό που ακολούθησε ήταν τουλάχιστον τραγικό και εκτέθηκαν μπροστά στα μάτια εκατοντάδων αντιπροσώπων!

Προσπάθησαν να μη μπει το ζήτημα καν σε ψηφοφορία αρχικά και όταν όλοι οι αντιπρόσωποι των ταξικών δυνάμεων απαίτησαν να γίνει η ψηφοφορία αναγκάστηκαν τελικά να υποχωρήσουν. Η παρωδία που ακολούθησε μετά ήταν «χάρμα οφθαλμών» με τον πρόεδρο να συνομιλεί με κάποιους στο κινητό κ με απίστευτες πράξεις γελοιότητας να έχει φέρει το σώμα σε καταμέτρηση 4 φορές αλλάζοντας συνέχεια τη διαδικασία μήπως τυχόν και τους βγουν τα «κουκιά» και δεν χάσουν ένα μεγάλο όπλο οι εργοδότες από την Ομοσπονδία. Στην τελευταία ψηφοφορία βλέποντας ότι με τίποτα δεν μπορούσαν να έχουν περισσότερες ψήφους λίγο πριν ολοκληρωθεί ο πρόεδρος λέει Διακοπή χωρίς κανέναν λόγο! Τότε αποχώρησαν πάλι χωρίς δικαιολογία οι αντιπρόσωποι των σωματείων Σκλαβενίτη και Βασιλόπουλου σε μια ύστατη προσπάθεια να σώσουν το μηχανισμό.

Οι ταξικές δυνάμεις συνέχισαν τις διαδικασίες του συνεδρίου με την τοποθέτηση της ΔΑΣ και τότε έγινε το αδιανόητο, ο ίδιος ο πρόεδρος της ΟΙΥΕ έκλεισε τα μικρόφωνα! Αποφασίζομεν και Διατάσσομεν δηλαδή συνάδελφοι!


Σε συνέχεια της προηγούμενης ημέρας, την Κυριακή εμφανίστηκαν ως δια μαγείας καμιά 60αριά αντιπρόσωποι που έλειπαν το Σάββατο και έτσι το προεδρείο ήταν χαρούμενο και "Δημοκρατικό" πλέον να συνεχίσει την ψηφοφορία που "δεν" τελείωσε για εκείνους την πρώτη μέρα! Τώρα λοιπόν που είχαν τα κουκιά έγιναν "Δημοκράτες" συνδικαλιστές. 

Το Σάββατο ήταν Φασίστες χωρίς εισαγωγικά!

Η διαδικασία συνεχίστηκε οπου οι εν λόγω Φαντομάδες απλά ήρθαν για να ψηφίσουν για να κρατηθεί το εργοδοτικό μόρφωμα στο μητρώο της Ομοσπονδίας και να διατηρηθεί έστω και εντελώς οριακά και με συνεργασία για μια έδρα παραπάνω η υπεροχή τους στη διοίκηση. Όμως ήταν μεγάλη η νίκη των ταξικών δυνάμεων συνάδελφοι και είναι πλέον κολλημένοι στον τοίχο και καταδικασμένοι να αποτελέσουν πολύ σύντομα παρελθόν και από τη δική μας Ομοσπονδία!

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ, ΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ! ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΠ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: