Εργάτη Μπορείς ΧΩΡΙΣ Αφεντικά!

Εργάτη ΜΠΟΡΕΙΣ Χωρίς Αφεντικά!

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021

Ανακοίνωση καταγγελία

 


Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Άρτας καταγγέλλει την αναβολή του Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ), που ήταν να διεξαχθεί το σαββατοκύριακο 30 – 31 Οκτώβρη.

Οι εργασίες του Συνεδρίου, ενώ είχαν προγραμματιστεί με αποφάσεις των συλλογικών οργάνων της Ομοσπονδίας, αναβλήθηκαν την τελευταία στιγμή μετά από την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων από την παράταξη «ΕΝΕΡΓΑ»(ΠΑΣΚΕ).

Η παράταξη της ΠΑΣΚΕ(ΕΝΕΡΓΑ), επιδίωξε όλο το προηγούμενο διάστημα να μην οργανωθεί πραγματικό Συνέδριο με ζωντανή συζήτηση και συμμετοχή των αντιπροσώπων των σωματείων, αλλά να αντικατασταθεί από ηλεκτρονικές διαδικασίες και ανάλογη ψηφοφορία, χωρίς καμία διαδικασία νομιμοποίησης των αντιπροσώπων.

Όταν οι επιδιώξεις της δεν έγιναν πράξη, επέλεξε να τινάξει στον αέρα το συνέδριο της Ομοσπονδίας.

Η προσπάθεια χειραγώγησης του συνδικαλιστικού κινήματος από κυβέρνηση και εργοδοσία με άξιο σύμμαχο τις δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού που τρέχουν να εφαρμόσουν τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, αντιμετωπίζεται με τη μαζική απειθαρχία στο νομό Χατζηδάκη, από τα σωματεία που δεν θα παραδίδουν τα μητρώα τους στο Υπουργείο, που δεν πρόκειται να εκφυλίσουν τις ζωντανές συλλογικές διαδικασίες σε ηλεκτρονικό τσίρκο. Είναι ανάγκη σήμερα να δοθεί ο λόγος στα σωματεία, ν΄ ανέβει ο βαθμός οργάνωσης των εργαζομένων, να απαιτούμε συνέδρια όπου συλλογικά θα συζητάμε σε βάθος τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, το τρόπο που θα αγωνιστούμε για την επίλυσή τους. Δίνουμε και εμείς τη μάχη μαζί με εκατοντάδες συνδικαλιστές σε όλη την Ελλάδα ,απέναντι στην είσοδο των εργοδοτών στα σωματεία και παλεύουμε ν’ αναδείξουμε τη σχέση του εργοδοτικού συνδικαλισμού με την εργοδοσία, την προσπάθεια που κάνουν να φέρουν απευθείας τους ανθρώπους τους στα σωματεία.

Δίνουμε τη μάχη να γίνει το συνέδριο, και θα δώσουμε το παρόν στις νέες ημερομηνίες που συλλογικά θα αποφασιστούν.

Καλούμε τους εργαζόμενους της περιοχής να εμπιστευθούνε τη δύναμή τους και να μαζικοποιήσουν το Σωματείο τους, να ενισχυθούν οι συλλογικές διαδικασίες και η αλληλεγγύη. Αυτή είναι η μόνη απάντηση στη διαλυτική κατάσταση και στην απομόνωση που κάποιοι θέλουν να επιφέρουν.

Συναντιόμαστε τις επόμενες ημέρες στο δρόμο του αγώνα.

Στο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Άρτας την Πέμπτη 4 Νοέμβρη, στις 7:00μ.μ, στη πλατεία Κιλκίς.

Στο Πανηπειρωτικό Συλλαλητήριο, την Τετάρτη 10 Νοέμβρη, Στις 6:00μ.μ, στα Γιάννενα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: