Εργάτη Μπορείς ΧΩΡΙΣ Αφεντικά!

Εργάτη ΜΠΟΡΕΙΣ Χωρίς Αφεντικά!

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ

Απαιτεί οριστική ανάκληση της ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών του Νοσοκομείου Άρτας αλλά και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων 

Την οριστική ανάκληση της ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών του Νοσοκομείου Άρτας αλλά και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων απαιτεί το Εργατικό Κέντρο Άρτας, που υπογραμμίζει την ανάγκη οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι, σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο, να προχωρήσουν χωρίς καθυστέρηση στην ίδρυση σωματειακής επιτροπής. 

Όπως τονίζει, αυτή την περίοδο και με τη δουλειά των εργαζομένων στην καθαριότητα και στη σίτιση, των συμβασιούχων γιατρών, μετά από ενάμισι χρόνο πανδημίας, να έχει αποδειχθεί πιο πολύτιμη από ποτέ, δεκάδες συμβάσεις φτάνουν και πάλι στη λήξη τους στο τέλος του χρόνου. Παράλληλα κάνει σαφές πως «η παράδοση της καθαριότητας σε εργολάβους, όχι μόνο δεν εξοικονομεί χρήματα για το Νοσοκομείο, αλλά εκτοξεύει το κόστος από τις 400.000 που είναι σήμερα σε πάνω από 560.000 το χρόνο με μία θέση εργασίας λιγότερη και με χαμηλότερο μεροκάματο, αφού οι μελέτες ξεκινάνε από μηδενική προϋπηρεσία».

«Ο καιρός για αυταπάτες τέλειωσε. Αν ήταν να προσλάβουν τις εργαζόμενες που δουλεύουν σήμερα στην καθαριότητα, θα το είχαν ήδη στους όρους της σύμβασης. Σήμερα πια, περισσότερο από ποτέ, οι εργαζόμενες έρχονται για μια ακόμα φορά αντιμέτωπες με την απόλυση και την ανεργία. Κανένας εργολάβος δεν έρχεται να προσφέρει "κοινωνικό έργο". Έρχεται για να μετρήσει κέρδη, για να προετοιμάσει το νέο περιτύλιγμα για το εμπόρευμα που ονομάζουν "Υγεία"» αναφέρει χαρακτηριστικά το Εργατικό Κέντρο και καταδικάζει τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και της διοίκησης του Νοσοκομείου για την επαναφορά των εργολαβικών εταιριών. 

Τέλος, καλεί σε οργάνωση και ενίσχυση του αγώνα για μόνιμη και σταθερή εργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: