Εργάτη Μπορείς ΧΩΡΙΣ Αφεντικά!

Εργάτη ΜΠΟΡΕΙΣ Χωρίς Αφεντικά!

Κυριακή 11 Ιουλίου 2021

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΤΑΣ ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην εκδήλωση του Εργατικού Κέντρου και της Επιτροπής Ειρήνης για την Παλαιστίνη την Παρασκευή 16 Ιούλη στις 9 το βράδυ στο θερινό σινεμά «Ορφέας». Θα μιλήσει ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, Κ. Μαρουάν Τουμπάσι, θα προβληθεί ντοκυμαντέρ για την Παλαιστίνη και θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα.


Μπες στο παιχνίδι για το παρόν
και το μέλλον που μας αξίζει.
Οργανώσου στο σωματείο σου!”
Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης.

Τα τελευταία ανελέητα σφυροκοπήματα του κατοχικού ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας δεν ήταν «κεραυνός εν αιθρία». Από το 1948 μέχρι σήμερα, ο Παλαιστινιακός λαός βιώνει δεκαετίες κατοχής, διωγμών, προσφυγιάς, διαρκούς καταπίεσης, ασφυκτικών περιορισμών και οικονομικού αποκλεισμού, αιματηρών στρατιωτικών επεμβάσεων και καταστολής από το κατοχικό ισραηλινό κράτος. Μια σύντομη ματιά σε αυτές τις 7 και πλέον δεκαετίες και τη σημερινή κατάσταση, γκρεμίζει τους προκλητικούς ισχυρισμούς περί... «αυτοάμυνας του Ισραήλ», αναδεικνύει τη συνεχή και πολύμορφη επέκταση της ισραηλινής κατοχής. Οι ΗΠΑ και η ΕΕ είναι αυτές που «βάζουν πλάτη» και στο νέο έγκλημα κατά των Παλαιστινίων, σπεύδοντας να αναγνωρίσουν το «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα», παρουσιάζοντας τον θύτη ως «θύμα», επιχειρώντας να διαγράψουν το γεγονός ότι δεν έχουμε γενικώς δύο «αντιμαχόμενες πλευρές», όπως λένε, αλλά μία κατοχική δύναμη, το κράτος του Ισραήλ, και έναν λαό, τον Παλαιστινιακό, που αντιστέκεται και παλεύει για τα δικαιώματά του. Οι ελληνικές κυβερνήσεις, διαχρονικά δεν είναι «αθώες του αίματος», αναβαθμίζοντας τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ, εξισώνοντας το θύμα με τον θύτη, ζητώντας γενικά και αόριστα να σταματήσουν οι εχθροπραξίες.
Καμία κυβέρνηση, δεν έχει υλοποιήσει την απόφαση της ελληνικής Βουλής το 2015, για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Ούτε είναι βέβαια τυχαίο ότι στην τελευταία του επίσκεψη στο Ισραήλ, ο Ελληνας πρωθυπουργός, για πρώτη φορά στην ιστορία, δεν συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο της Παλαιστίνης, σε μια περίοδο μάλιστα που κορυφώνονταν οι αντιδράσεις για τη μεταφορά της αμερικάνικης πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.
Σήμερα, σε συνθήκες πανδημίας εξακολουθούν να βρίσκονται στις ισραηλινές φυλακές 4.400 Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι, εκ των οποίων 140 είναι παιδιά, 36 γυναίκες, 11 βουλευτές, 440 κρατούμενοι χωρίς δίκη.
Το Εργατικό Κέντρο της Άρτας, καλεί τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία της Άρτας, να συνεχίσουν ακόμα πιο ενεργά την έκφραση της πολύμορφης αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, καταδικάζοντας τα εγκλήματα της ισραηλινής κατοχής σε βάρος των Παλαιστινίων.
Να δυναμώσει η πάλη για:
— Τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και των συνεπειών της.
— Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές.
— Τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, στα σύνορα του 1967, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.
— Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές Αποφάσεις του ΟΗΕ».

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΙΟΥΛΗ στιςτ 9 βράδυ στον θερινό σινεμά "Ορφέας". Θα μιλήσει ο Πρέσβης της Παλαιστίνης κ. Μαρουάν Τουμπάσι.
θα προβληθεί Ντοκυμαντέρ για την Παλαιστίνη και θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: