Εργάτη Μπορείς ΧΩΡΙΣ Αφεντικά!

Εργάτη ΜΠΟΡΕΙΣ Χωρίς Αφεντικά!

Τρίτη 18 Μαΐου 2021

Εργατικό κέντρο ΆρταςΕγκρίθηκε ομόφωνα από τα σωματεία, η απόφαση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου για απεργία την ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου, και το πρόγραμμα παρεμβάσεων και πρωτοβουλιών από τα σωματεία. Από αύριο κιόλας ξεκινάνε οι ομιλίες σε χώρους δουλειάς, σε γειτονιάς και σε καφενεία, οι περιοδείες και οι εξορμήσεις σε όλο το εύρος του νομού. Ξεχωριστά απασχόλησε η θετική εμπειρία των μικρών ομιλιών στους χώρους δουλειάς, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απεργία της πρωτομαγιάς. Με κάθε τρόπο το μήνυμα της απεργίας και των αγωνιστικών αντιδράσεων, πρέπει να περάσει σε όλους τους εργαζόμενους σε όλα τα λαϊκά στρώματα. Ιδιαίτερα στάθηκαν στην προπαγάνδα της απεργίας, και σε μέγεθος και σε ευρηματικότητα, και εδώ οι ιδέες ήταν πολλές και ήδη μπήκαν σε εφαρμογή. Για το σκοπό αυτό επιστρατεύτηκε και το χιούμορ, όπως το «ντύσιμο» των κάδων περισυλλογής σκουπιδιών, που βρήκαν την πραγματική χρησιμότητα τους, (βλέπε φωτό) τα μεγάλα πανό που γεμίζουν την πόλη σηματοδοτώντας την απεργία που έρχεται, σπάζοντας το φράγμα του φόβου που καλλιεργούν η κυβέρνηση και η εργοδοσία. Στο τίποτα δεν γίνεται, τους απαντάμε: κοντός ψαλμός αλληλούια.

Η εισήγηση έγινε από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Γιώργο Αλιφτήρα και στη συνέχεια πήραν το λόγο οι εκπρόσωποι των σωματείων. Η συζήτηση τράβηξε αρκετά και στράφηκε στις παρεμβάσεις σε κάθε κλάδο, αλλά και στους τρόπους προσέγγισης των χιλιάδων συναδέλφων μας που είναι άνεργοι ή περιστασιακά απασχολούμενοι. Εκ των πραγμάτων η δουλειά πρέπει ετούτη τη φορά να φτάσει πόρτα – πόρτα σε κάθε λαϊκό σπίτι ώστε να δοθεί χαρακτήρας γενικής επιστράτευσης, στον πόλεμο που δεχόμαστε από την πλουτοκρατία και την κυβέρνηση. Οι συνδικαλιστές απαίτησαν τη δημιουργία «μαύρης βίβλου», για τις επιχειρήσεις που θα θελήσουν να χτυπήσουν με όποιο τρόπο την απεργιακή κινητοποίηση, να δοθεί πλατιά δημοσιότητα,με κάλεσμα να γίνει παναρτινό μποϋκοτάζ στην αγορά προϊόντων από τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις.

Όσο για την ίδια την απεργιακή συγκέντρωση, θα γίνει στην πλατεία Κιλκίς, αναμένεται να είναι ξεχωριστή, όχι μόνο λόγω της μεγάλης κινητοποίησης, αλλά και του χαρακτήρα που θα πάρει με πολλά δρώμενα αλλά και εκπλήξεις.

Τέλος εγκρίθηκε ομόφωνα το ψήφισμα των συνδικάτων της Ελλάδας, με απαίτηση να σταματήσει τώρα το ιμπεριαλιστικό έγκλημα εναντίον του Λαού της Παλαιστίνης, που ήδη είχε προσυπογράψει το Εργατικό Κέντρο αλλά και αρκετά σωματεία της δύναμης του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: