Εργάτη Μπορείς ΧΩΡΙΣ Αφεντικά!

Εργάτη ΜΠΟΡΕΙΣ Χωρίς Αφεντικά!

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

ΕΚΑ:ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ΔΕΝ ΕΙΔΑ, ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ.

 


Διαστάσεις παίρνει η διασπορά του κορονοιού στην Άρτα. Η συντριπτική πλειοψηφία των κρουσμάτων εντοπίζεται κυρίως σε μεγάλους εργασιακούς χώρους. Το Εργατικό Κέντρο Άρτας, καταγγέλλει την ανυπαρξία ουσιαστικών μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς, την απαράδεκτη τακτική της εργοδοσίας να αποκρύπτει κρούσματα και να εκθέτει το προσωπικό σε τεράστιους κινδύνους, αλλά και την ασυλία που της παρέχει η κυβέρνηση με τους μηδαμινούς κρατικούς ελέγχους. Καταγγελίες από εργαζόμενους κάνουν αναφορές, για πιέσεις που δέχονται να αποκρύψουν την εμφάνιση κρουσμάτων, για να μην διαταραχτεί η λειτουργία επιχειρήσεων παντός είδους.Η κυβέρνηση και η μεγαλοεργοδοσία έχουν εγκληματικές ευθύνες γιατί αγνόησαν τις προειδοποιήσεις και τις διεκδικήσεις των εργατικών σωματείων και του Εργατικού Κέντρου Άρτας, άφησαν τους χώρους δουλειάς να εξελιχτούν σε εστίες υπερμετάδοσης. Η κυβέρνηση με την επιλογή της να μην επιβάλει την υποχρεωτική εφαρμογή όλων των μέτρων που υποδεικνύει η επιστημονική κοινότητα, με την επιλογή της να μην κάνει τους αναγκαίους ελέγχους στις επιχειρήσεις, είναι υπόλογη απέναντι στους εργαζόμενους που πλήρωσαν και πληρώνουν ακόμη και με τη ζωή τους την επιλογή της κυβέρνησης για στήριξη της καπιταλιστικής οικονομίας και των αναγκών των επιχειρηματικών ομίλων.

Έστω και την τελευταία ώρα ζητάμε να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, να γίνουν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους μεγάλους χώρους δουλειάς, να στελεχωθούν άμεσα όλες οι αρμόδιες κρατικές ελεγκτικές υπηρεσίες και να σταματήσει η εντατικοποίηση για να προστατευθεί η υγεία των εργαζομένων και όλου του λαού.

Να σταματήσει η κοροϊδία, των δήθεν εντατικών ελέγχων στους χώρους δουλειάς, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση από της 15 Φλεβάρη, όπου εργοδότες σε επιχειρήσεις άνω των 20 ατόμων θα δήλωναν εθελοντικά τους εργαζόμενους, ώστε κι αυτοί εθελοντικά να κάνουν rapid test για τον κορονοϊό μέχρι 2 φορές το μήνα. Σήμερα, τρεις ολόκληρες βδομάδες μετά, ακόμα κι αυτό το ελάχιστο μέτρο ελέγχου της διασποράς σε χώρους δουλειάς δεν έχει λειτουργήσει. Οποιος επιχειρεί να μπει στη σχετική ιστοσελίδα (ergasia.testing.gov.gr) λαμβάνει την απάντηση «ΣΦΑΛΜΑ». Τι να υποθέσουμε; Οτι είναι τόσο ...επιλεκτικά ανίκανα τα τσακάλια της «ψηφιακής επανάστασης», που σε άλλες περιπτώσεις, όταν είναι να διευκολύνουν τις μεγάλες επιχειρήσεις, τρέχουν τα ζητήματα σε «χρόνο dt»; 'Η μήπως η «ομερτά» της εργοδοσίας, που τηρεί σιγή νεκροταφείου για τα κρούσματα σε χώρους δουλειάς, δεν χωρά την παραμικρή παραφωνία;

Επισυνάπτουμε τις τελευταίες, από τις πολλές παρεμβάσεις του Εργατικού Κέντρου Άρτας που αποστάλθηκαν αρμοδίως στον ΕΟΔΥ.




Δεν υπάρχουν σχόλια: