Εργάτη Μπορείς ΧΩΡΙΣ Αφεντικά!

Εργάτη ΜΠΟΡΕΙΣ Χωρίς Αφεντικά!

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΆΡΤΑΣ

 Δήλωση των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων της CGTΓαλλίας -Μελών της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας

Ελλάδα: Μια Αιματηρή 17ηΝοέμβρη! Ήρθε Η Ώρα Για Γενική Απάντηση!



Εμείς, τα Συνδικάτα της CGT της Γαλλίας που είμαστε μέλη της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους Έλληνες συντρόφους μας, που έπεσαν θύματα της βίαιης καταστολής της κυβέρνησής τους στις 17 Νοέμβρη 2020. Το κύμα της βίας οδήγησε στη σύλληψη εκατό περίπου διαδηλωτών, έθεσε σε φυσικό κίνδυνο τους διαδηλωτές με τη χρήση δακρυγόνων, χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και κανονιών εκτόξευσης νερού από τις δυνάμεις της Αστυνομίας καθώς και στον τραυματισμό ενός βουλευτή.

Κάθε χρόνο στις 17 Νοέμβρη οι Έλληνες κάνουν μεγάλες κινητοποιήσεις για τιμήσουν και να κρατήσουν ζωντανή τη μάχη των φοιτητών του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη 1973. Στην Ελλάδα, το γεγονός αυτό είναι εγγεγραμμένο στη συλλογική μνήμη όλων όσοι πολέμησαν και αντιστάθηκαν στη δικτατορία των συνταγματαρχών από το 1967 ως το 1974. Έχει καταγραφεί ως μια δυνατή στιγμή αγώνων στην οποία η κατάληψη του Πολυτεχνείου έδειξε τις δυνατότητες της λαϊκής οργάνωσης: εγκατάσταση παρανόμου ραδιοφωνικού σταθμού, οργάνωση λαϊκού νοσοκομείου για τη φροντίδα των τραυματιών, απόπειρα κατάληψης της έδρας της Αστυνομίας και υπουργείων. Ο λαός στους δρόμους με διεκδικητικά συνθήματα όπως «ψωμί, παιδεία, ελευθερία», «κάτω η δικτατορία των συνταγματαρχών , έξω οι βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ». Η 17η Νοέμβρη αποθανατίζει αυτές και αυτούς που οι Έλληνες αποκαλούν στην ιστορία τους «Ήρωες» , αυτούς που έκαναν την δικτατορία να παραπαίει, τους 24 νεκρούς και τους 200 τραυματίες από την εισβολή των αρμάτων στο χώρο του Πολυτεχνείου μετά την εφαρμογή του στρατιωτικού νόμου.

Φέτος, η κυβέρνηση είχε απαγορεύσει τις διαδηλώσεις αυθαίρετα. Οι σύντροφοί μας των συνδικάτων του ΠΑΜΕ είχαν καλέσει τους εργαζόμενους σε αντίσταση, να μην αφήσουν να τους πάρουν την ιστορία τους και τη δυνατότητά τους να κινητοποιηθούν.

Το έτος 2020 θα μείνει χαραγμένο ως η χρονιά που το αίμα έτρεξε ακόμα μια φορά στις 17 του Νοέμβρη και ως η χρονιά που η αντίσταση δε λύγισε.

Το 2020, μια χρονιά που σημαδεύτηκε από νέα υποχώρηση των ελευθεριών για τους Έλληνες συντρόφους μας αλλά και στη χώρα μας την Γαλλία, όπου στις 17 Νοέμβρη ψηφίστηκε στο Εθνικό Κοινοβούλιο ακόμα ένας νόμος για την ασφάλεια, ο «νόμος για την καθολική ασφάλεια».

Καταστολή παντού, απαγορεύσεις και περιορισμός των ελευθεριών είναι τα τελευταία μέσα της κυβέρνησης και των εργοδοτών προκειμένου να προσπαθήσουν να προχωρήσουνστο τσάκισμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων, να συσσωρεύουν και να καρπώνονται όλο και περισσότερα κέρδη γιατο στρατόπεδό τους.

Στην Ελλάδα όπως και στη Γαλλία, οι εργαζόμενοι είναι οι στόχοι αδιάκοπων επιθέσεων στα δικαιώματα τους: αύξηση του χρόνου εργασίας για ορισμένους, αναγκαστική ανεργία για άλλους, μείωση των αμειβόμενων αδειών, μείωση των μισθών, καταστροφή της παραγωγής με τη μεταφορά των επιχειρήσεων σε χώρες με φτηνό εργατικό δυναμικό, καταστροφή δημόσιων υπηρεσιών. Για να επιβάλλουντην πολιτική τους, την οποία η πλειοψηφία την απορρίπτει, το όπλο τους είναι η βία, η καταστολή και οι απαγορεύσεις στους εργαζόμενους να κάνουν γενικές συνελεύσεις για να οργανωθούν. Ο καπιταλισμός, όπως πάντα στην Ιστορία, για να σώσει τα συμφέροντα των αφεντικών είναι έτοιμος να μεταχειριστεί οποιοδήποτε μέσο.

Εμείς, τα Συνδικάτατης CGT μέλη της ΠΣΟ, αρνούμαστε τις διαταγές που επιβάλλονται από τον καπιταλισμό. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τους αγωνιζόμενους συντρόφους μας σε όλον τον κόσμο και χτίζουμε την οργάνωση των εργατών στη χώρα μας. Δεν περνάει ούτε μια μέρα στη Γαλλία που οι εργάτες δεν βγαίνουν περήφανα μπροστά στα εργοστάσιά τους και στους χώρους εργασίας τους για να δώσουν την μάχη. Εργαζόμαστε για να κάνουμε κοινή υπόθεση όλους τους αγώνες.

Εμείς οι τα Συνδικάτα της CGT μέλη της ΠΣΟ, πολεμάμε όλους τους θεσμούς, ευρωπαϊκούς, κυβερνητικούς, τραπεζικούς, εργοδοτικούς καθώς έχουν ενωθεί για να καταστρέψουν τα κοινά μας αγαθά. Θα αγωνιστούμε, ώστε απέναντι από την ένωση τωνεκμεταλλευτών, να οικοδομηθεί ένα ενωμένο εργατικό μέτωπο, ώστε κανένας εργαζόμενος να μην είναι μόνος μπροστά στις διεκδικήσεις.

Ζητάμε ήδη από όλες τις εργαζόμενες και όλους τους εργαζομένους να ενωθούν στις 5 Δεκεμβρίου για να συμμετάσχουν στις πορείες και τις διαδηλώσεις σε όλη τη Γαλλία και να κάνουν αυτή την ημέρα βάση και αφετηρία της δημιουργίας ενός μαζικού κινήματος, για να αντιστρέψουμε την κατάσταση και να ανακτήσουμε με δικά μας μέσα τον πλούτο που παράγουμε και που μας ανήκει. Τώρα Είναι Η Ώρα Για Μια Γενική Απάντηση, Τώρα Είναι Η Ώρα Να Δράσουμε. 

Την Δήλωση Υπογράφουν

Ομοσπονδία Χημικής Βιομηχανίας (FNICCGT)

Ομοσπονδία Εμπορίου-Υπηρεσιών (CGTCommerce-Services)

Εργατικό Κέντρο BouchesduRhône 13 (Μασσαλία, UDCGT 13)

Εργατικό Κέντρο ValdeMarne (Παρίσι, UDCGT 94)

Δεν υπάρχουν σχόλια: