Εργάτη Μπορείς ΧΩΡΙΣ Αφεντικά!

Εργάτη ΜΠΟΡΕΙΣ Χωρίς Αφεντικά!

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

Επί ποδός πολέμου για τον νέο συνδικαλιστικό νόμο


 




Για το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, κράτος και εργοδοσία δεν έχουν καμιά δουλειά να παρεμβαίνουν στις εργατικές οργανώσεις και οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία του αναφαίρετου δικαιώματός μας να οργανωνόμαστε σε σωματεία οδηγεί κατευθείαν, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, στον έλεγχο από τους εκμεταλλευτές μας και το κράτος τους.

Σήμερα η μάχη και για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες πρέπει να περάσει μέσα από την ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, κι αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη συμμετοχή των ίδιων των εργαζομένων στις εξελίξεις, πράγμα που σημαίνει ότι όλα τα σωματεία πρέπει να συνεδριάσουν και να οργανώσουν την δική τους παρέμβαση, σε όλους τους συναδέλφους τους».

Επίσης αποφασίστηκε:

•να προχωρήσουν την Πέμπτη 29 Οκτώβρη, στις 8.30 το βράδυ σε ενημερωτική συγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Δημητρίου.

• να συνεδριάσουν όλα τα σωματεία την επόμενη βδομάδα, με ανοιχτά Διοικητικά Συμβούλια, να βγάλουν τη δική τους ανακοίνωση – κάλεσμα για την απεργία, και να οργανώσουν, πάντα με τη βοήθεια του Εργατικού Κέντρου, εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, συσκέψεις με συναδέλφους τους.

Καταλήγοντας το δελτίο τύπου του ΕΚ Άρτας σημειώνει πως «κανείς προοδευτικός άνθρωπος δεν πρέπει να μείνει αμέτοχος, χωρίς καμιά αντίδραση. Δεν χωρά καμία αναμονή! Απέναντι στα εγκληματικά σχέδια του κεφαλαίου και όλων των δυνάμεων που το υπηρετούν, απάντηση δίνει η ενίσχυση της πάλης ενάντια σε αυτήν την πολιτική, ο αγώνας για τη ζωή και την υγεία του λαού. Και τέτοιος αγώνας χωρίς γερό, ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν μπορεί να οργανωθεί

Δεν υπάρχουν σχόλια: