Εργάτη Μπορείς ΧΩΡΙΣ Αφεντικά!

Εργάτη ΜΠΟΡΕΙΣ Χωρίς Αφεντικά!

Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Εκλογική Διακήρυξη της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (Δ.Α.Σ.)


Έλα να ψηφίσεις στις εκλογές του Σωματείου σου στις 8-9-10 Ιούλη

Οι εκλογές θα διεξάγονται τις εξής ώρες :

Τετάρτη 8/7 : 14:00 με 22:00

Πέμπτη 9/7 : 14:00 με 22:00

Παρασκευή 10/7 : 14:00 με 22:00


Γιατί στο σωματείο θα γνωρίσεις τα δικαιώματα σου, τι σημαίνει συλλογική σύμβαση, ωράριο, ρεπό και άδεια, τι ωράριο πρέπει να δουλεύουμε, τι μισθό πρέπει να παίρνουμε και πως θα τα διεκδικούμε. Το σωματείο μας είναι το δικό μας «αποκούμπι». Αυτό θα σε υποστηρίξει, θα σου σταθεί σε κάθε δυσκολία, θα είναι μαζί σου για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων.
Γιατί Σωματείο σημαίνει γνωριμία με τις αξίες και τα ιδανικά της εργατικής τάξης. Ανάπτυξη της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης. Μέσα από το σωματείο θα κρατήσουμε υπερήφανη, αξιοπρεπή στάση για κάθε πρόβλημα. Σωματείο σημαίνει αγκάλιασμα των νέων συναδέλφων και συναδελφισσών που μπαίνουν στον κλάδο μας χωρίς να γνωρίζουν τι σημαίνει δικαίωμα. Στήριξη σε κάθε τους βήμα. Γιατί αλλιώς χτυπάς με ένα δάκτυλο κι αλλιώς με τη γροθιά. Αυτό είναι το σωματείο μας. Σε αυτό θα βοηθήσει και η δική σου συμμετοχή. Γιατί αυτό που δεν μπορούμε να πετύχουμε ο καθένας μόνος του, μπορούμε να το κατακτήσουμε αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας και αγωνιστούμε για τα συμφέροντα μας.

Έχουμε πληρώσει πολλά - Δε θα πληρώσουμε ξανά

Η κυβέρνηση αξιοποιώντας την πανδημία και πάντα με γνώμονα την θωράκιση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, τις υπουργικές αποφάσεις και όλα όσα αντεργατικά μέτρα νομοθετήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, έχει λύσει τα χέρια της εργοδοσίας για να μας εκμεταλλεύεται όσο θέλει, όπως θέλει και όποτε θέλει. Την έχει ήδη μπουκώσει με ζεστό χρήμα και την ίδια στιγμή μας καταδικάζει στην ανασφάλεια, στην αναμονή, στην εξαθλίωση. Αυτή είναι η περιβόητη "δίκαιη κατανομή των βαρών".

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! Δε μπορούμε να ζούμε καθημερινά με το άγχος αν θα έχουμε δουλειά, αν θα πληρωθούμε, πώς θα τα βγάλουμε πέρα. Δε μπορούμε να ζούμε με την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα για το αύριο.
Στα εμπορικά κέντρα, σε μεγάλες εμπορικές αλυσίδες αλλά και σε μικρότερες οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την απληρωσιά, την ανεργία, τη μερική εργασία, τους μισθούς των 300-400 ευρώ, βρίσκονται σε πολύ χειρότερη θέση απ’ ότι πριν. Την ίδια στιγμή που οι επιχειρήσεις λαμβάνουν δώρα, φοροαπαλλαγές και ελαφρύνεις οι εργαζόμενοι πρέπει βρέξει- χιονίσει να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, στις πληρωμές τους, στην εφορία, στις ΔΕΚΟ.

Το κοινωνικό πρόσωπο των επιχειρήσεων στα super market το αντιλαμβάνονται χιλιάδες εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν λόγω αυξημένων αναγκών μέσα στην πανδημία και τώρα θα βρεθούν στο δρόμο γιατί όπως λένε τα στελέχη των επιχειρήσεων «η δουλειά έχει πέσει», όταν οι τζίροι έχουν εκτοξευτεί και η εντατικοποίηση της εργασίας τσακίζει κόκκαλα!
Παραπλήσια κατάσταση υπάρχει σε κάθε χώρο δουλειάς. Κανένας δεν πρέπει να μείνει μόνος του στα νύχια της εργοδοσίας. Να δυναμώσει η μεταξύ μας αλληλεγγύη. Μαζί με τους συναδέλφους από άλλους κλάδους, που βρίσκονται στην ίδια θέση, πρέπει να επιστρέψουμε το λογαριασμό που μας ετοιμάζουν! Η μόνη διέξοδος για να βγουν οι εργαζόμενοι όρθιοι από την πανδημία και την κρίση είναι ο δρόμος της οργανωμένης αντεπίθεσης.
Παλεύουμε να μην απολυθεί κανείς συνάδερφος μας, για 5νθημερο – 8ωρο – 40ωρο . Να καταργηθούν όλα τα αντεργατικά μέτρα που πάρθηκαν με τις Πράξεις νομοθετικού περιοεχομένου. Να παρθούν μέτρα ασφάλειας και προστασίας της υγείας των εργαζομένων.

Στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ συμμετέχουν αγωνιστές από όλους τους εργασιακούς χώρους, έλα να τους στηρίξεις!ο

Δεν υπάρχουν σχόλια: