Εργάτη Μπορείς ΧΩΡΙΣ Αφεντικά!

Εργάτη ΜΠΟΡΕΙΣ Χωρίς Αφεντικά!

Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Εργατικό Κέντρο Άρτας

Να μπουν πλέξι γκλάς σ’ όλα τα σουπερ μάρκετ για προστασία εργαζομένων και καταναλωτών

Παίρνοντας υπ’ όψιν μας, ότι μπαίνουμε σε μια κρίσιμη φάση, και ότι έχουμε κρούσματα και στην Άρτα, επιβάλλεται σε όλα τα Σουπερ – Μάρκετ, αλλά και σε αλυσίδες επιχειρήσεων που είναι ανοιχτές, η τοποθέτηση ενός πλέξι γκλάς, στα ταμεία ώστε και οι εργαζόμενοι να μην κινδυνεύουν αλλά και ο λαϊκός κόσμος που κάνει τις αγορές του. Σε κάποια Σ/Μ, μάλιστα δεν υπήρχε ούτε για τα μάτια του κόσμου κάποια μάσκα. Το συζητήσαμε και με εργαζόμενους, τελευταία κάναμε παρεμβάσεις και σε διευθυντές, που μας υποσχέθηκαν ότι θα λυθεί το πρόβλημα άμεσα.

Είναι αδιανόητο να βλέπεις μικρά καταστήματα (π.χ. καπνοπωλεία), που να διαθέτουν τέτοιο χώρισμα και να μην το βλέπεις σε επιχειρήσεις που συνωστίζεται έτσι και αλλιώς όλος ο πληθυσμός της Άρτας, και απασχολούν πολλούς εργαζόμενους.

Το Εργατικό Κέντρο Άρτας, καλεί τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση. Η μάσκα δεν είναι να μας τη φοράνε στο μυαλό, ούτε να μας βουλώνουνε το στόμα. Απαιτείται να παίρνουν οι επιχειρήσεις τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Να δεχθούμε ένα ελάχιστο περιθώριο χρόνου (αν και δεν υπάρχει πιά διαθέσιμος χρόνος) για τη βελτίωση των μέσων προστασίας. Από εκεί και ύστερα ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη του ονομαστικά. Και δεν πρόκειται να σιγήσουμε απέναντι σε καμιά επιχείρηση γιατί θα μας κάνει «ντα» η Περιφέρεια, βαφτίζοντας κάθε τι που απαιτούμε για την προστασία της δημόσιας υγείας, σαν επικοινωνιακό τρίκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: