Εργάτη Μπορείς ΧΩΡΙΣ Αφεντικά!

Εργάτη ΜΠΟΡΕΙΣ Χωρίς Αφεντικά!

Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

ΕΡΓΑΤΙΚΌ ΚΈΝΤΡΟ ΆΡΤΑΣ

οι παρεμβάσεις στους χώρους εργασίας για την προστασία των εργαζομένων. Η ενημέρωση από το ΕΚΑ έχει ως εξής: «Το Εργατικό Κέντρο Άρτας ,και σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες, κοιτάζοντας το «αύριο», καλεί την εργατική τάξη, όλα τα λαϊκά στρώματα να μην βάλουν σε «καραντίνα» τη σκέψη τους, να μείνουν δυνατοί, να προσαρμόσουν τη δράση τους και σε αυτές τις συνθήκες. Κυρίως να καταγγείλουν τις προσπάθειες της εργοδοσίας, να καταργήσει κάθε εργατικό δικαίωμα που απέμεινε, ενώ παράλληλα δεν παίρνει μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων.
Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αντιμετωπίζει τη ζωή του λαού μας σαν μια πεταμένη πεντάρα. Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δίνουν σε δύσκολες συνθήκες τη μάχη για την υγεία του λαού μας. Από τον Γιατρό μέχρι και τον εργάτη που δουλεύει στη διατροφική αλυσίδα όπου καθημερινά θέτει σε κίνδυνο την υγεία του και της οικογένειας του, λόγω της έλλειψη μέτρων προστασίας , την αυθαιρεσία της μεγαλοεργοδοσίας, την ανάγκη των επιχειρήσεων να διασώσουν τα κέρδη τους χωρίς να υπολογίζουν την υγεία των εργαζομένων.
Το Ε.Κ.Α. έγκαιρα απευθύνθηκε και συζήτησε με τους εργαζόμενους στα “delivery” . Έβαλε το θέμα των κινδύνων στην υγεία των εργαζομένων σε συζήτηση μαζί τους, και σε κάθε αρμόδιο φορέα προτείναμε : όταν μεταβαίνουν σε χώρους εργασίας, πρέπει να παραδίδουν στην είσοδο και όχι εσωτερικά, το ίδιο και στα σπίτια που πρέπει να παραδίδουν στην εξώπορτα της πολυκατοικίας.
Με ειδική έκδοση του Ε.Κ.Α. , παράλληλα με τα σωματεία των ΕμποροϋπαλλήλωνΆρτας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πρέβεζας και του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Άρτας- Πρέβεζας ,ενημερώθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια τροφίμων, μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ και στις επιχειρήσεις που είναι ανοικτές. Ενημερώσαμε τους εργαζομένους για τα δικαιώματα τους, στις σημερινές συνθήκες, (όπως π.χ. άδειες – περιορισμοί στη δουλειά – για τα 800 ευρώ, κ.λπ. ). Ενώ στο προσκήνιο των παρεμβάσεων μας και της δράσης μας ήταν η απαίτηση για την εδώ και τώρα κατάργηση των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου που τσακίζουν μισθούς και εργασιακές σχέσεις. Δίπλα στο άγριο κύμα απολύσεων που δεν έχει κοπάσει, η κυβέρνηση δίνει στην εργοδοσία τη δυνατότητα να επιβάλει ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς μειώσεις στους μισθούς κατά 50% για τουλάχιστον 6 μήνες.
Ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον και η παρέμβαση του Ε.Κ.Α. όταν προέκυψε θετική στον κορονοϊό,συναδέλφισα από εργοστάσιο τυροκομικών, γεγονός πού ανέδειξε την ανάγκη μέτρων προστασίας για τους εργαζόμενους. Επίσης έγινε αντίστοιχη παρέμβαση- ενημέρωσηστην Πολιτική Προστασία.
Το Ε.Κ.Α. καλεί κάθε εργαζόμενο να μας καταγγέλλει κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία, κάθε υποτίμηση της εργοδοσίας απέναντι σε μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων. Η δική μας ομοψυχία, η ομοψυχία της εργατικής τάξης, του δοκιμαζόμενου πολύπλευρα λαού, είναι αυτή που οικοδομείται καθημερινά, με υπομονή και επιμονή, σταθερά απέναντι και ενάντια στις πολιτικές της ΕΕ, του μεγάλου κεφαλαίου και των κυβερνήσεών τους, που βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: