Εργάτη Μπορείς ΧΩΡΙΣ Αφεντικά!

Εργάτη ΜΠΟΡΕΙΣ Χωρίς Αφεντικά!

Κυριακή 21 Απριλίου 2019

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΆΡΤΑΣ
Site: http://emporoypalliloiartas.blogspot.gr        e-mail: seyartas@gmail.com
ΑΠΕΡΓΙΑ 1η ΜΑΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10πμ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, νέες και νέοι, εργαζόμενες μητέρες, απλήρωτοι εμποροϋπάλληλοι, άνεργες και άνεργοι του κλάδου.

Πρόοδος - Συντήρηση! Αυτό λένε πως είναι το βασικό ερώτημα που πρέπει να μπει ως κριτήριο σήμερα μπροστά στις εκλογές. Κυβέρνηση και κόμματα του κεφαλαίου έχουν κοινή γραμμή και βηματισμό για το περιεχόμενο της προόδου!
Η πρόοδος και η συντήρηση στη γλώσσα και την πολιτική τους έχουν ένα και μόνο περιεχόμενο! Πρόοδος συνολικά για το πολιτικό προσωπικό των επιχειρηματικών ομίλων είναι η προάσπιση των συμφερόντων της μεγαλοεργοδοσίας, η δουλειά και η ζωή δίχως δικαιώματα.
Πρόοδος για την περιοχή της Άρτας, λοιπόν, είναι η τεράστια ανεργία, η νεολαία που φεύγει από τον τόπο της, η δουλειά τις Κυριακές, οι μισθοί πείνας, η ευελιξία με τα part time, ο εργασιακός μεσαίωνας που ζούμε συνολικά. Στην πρόοδό τους χωράει η εντατικοποίηση της εργασίας, οι δεκάδες σακατεμένοι εργαζόμενοι, τα θανατηφόρα εργοδοτικά εγκλήματα (εργατικά "ατυχήματα"), ο πολλαπλασιασμός των επαγγελματικών ασθενειών, το τσάκισμα του ελεύθερου χρόνου.
Μπροστά μας υπάρχει το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές 21/4 και 5/5, το εορταστικό ωράριο και στη συνέχεια με βάση τον νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ένα γεμάτο εξάμηνο από τον Μάη έως τον Οκτώβρη με ανοιχτά τα μαγαζιά για όλες τις Κυριακές για περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης πιλοτικά!!! Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί η παραβίαση των ήδη ξεχειλωμένων ωραρίων, οι εργαζόμενοι - "πολυμηχανήματα", η δουλειά σε αντικείμενα άσχετα με αυτά για τα οποία έχουν προσληφθεί, η απληρωσιά κ.ά. Όλα τα παραπάνω ισχύουν τόσο για τους ξένους όσο και για τους ντόπιους μεγαλοεργοδότες, τόσο για τους "κακούς" όσο και για τους "καλούς"!!!
Παράλληλα, τα μεγάλα αφεντικά, με τη στήριξη των μαφιόζικων εργοδοτικών ομάδων σε ΓΣΕΕ, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία, προσπαθούν να έχουν φυσική παρουσία μέσα στα Συνδικάτα. Η προσπάθεια αυτή γίνεται κυρίως μέσω του διευθυντικού μηχανισμού τους στον κλάδο του εμπορίου και στα super market. Στόχος τους να προχωρήσουν απρόσκοπτα τα σχέδιά τους, διασφαλίζοντας από την μία ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία, αυξάνοντας ταυτόχρονα την εκμετάλλευση των εργαζομένων και από την άλλη ότι όλα αυτά θα γίνονται χωρίς αντιδράσεις, χωρίς διεκδικήσεις από την πλευρά των εργαζομένων, για τη διασφάλιση της "εργασιακής ειρήνης"!
Στα τελευταία συνέδρια μάλιστα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας και της ΓΣΕΕ δεν δίστασαν να φέρουν μέχρι και μπράβους - ποινικούς, ανθρώπους της νύχτας, χρυσαυγίτες, για να επιβάλουν τους εργοδότες ως αντιπροσώπους των εργαζομένων. Προσπάθησαν να τραμπουκίσουν, να απειλήσουν, να αποκλείσουν τους πραγματικούς αντιπροσώπους των εργαζομένων. Στο πλευρό τους η κυβέρνηση, τα κόμματα του κεφαλαίου, τα ΜΜΕ, η φασιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και άλλοι μηχανισμοί της εργοδοσίας. Πήραν όμως απάντηση από τους εργαζόμενους, από τις ταξικές δυνάμεις, από το ΠΑΜΕ. που έκαναν πράξη το σύνθημα "Έξω οι εργοδότες από τα συνδικάτα"!
Η "ανάπτυξή" τους βασίζεται στο δικό μας ξεζούμισμα, στη δική μας μιζέρια! Η δική μας ΠΡΟΟΔΟΣ και ΑΝΑΠΤΥΞΗ βρίσκεται ακριβώς στον αντίποδα της δικής τους! Προϋπόθεσή της είναι η συσπείρωση και οργάνωση κάθε συναδέλφου στο Σωματείο του, η πάλη με ταξικό προσανατολισμό, η σύγκρουση με τους ανθρώπους της εργοδοσίας μέσα στα συνδικάτα, για να ανοίξει ο δρόμος της ανάκτησης των απωλειών που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια, για να ανοίξει ο δρόμος της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών μας!
Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε όλους τους εργαζόμενους την Τετάρτη 1 Μάη να λάβουν μαζικά μέρος στις εκδηλώσεις, στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Άρτας για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς. 
Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες περνάμε στην αντεπίθεση

Άρτα 21/04/2019                                                                                                Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: