Εργάτη Μπορείς ΧΩΡΙΣ Αφεντικά!

Εργάτη ΜΠΟΡΕΙΣ Χωρίς Αφεντικά!

Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΆΡΤΑΣ
Site: http://emporoypalliloiartas.blogspot.gr        e-mail: seyartas@gmail.com
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΓΕΝΑΡΗ  ΩΡΑ 10:30
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ

Συνάδελφε/ισσα,

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μιλάει για  «Ανάπτυξη» κλείνοντας το μάτι στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Έχουν μπουκώσει τα μονοπώλια με ζεστό χρήμα, φοροαπαλλαγές και ελαφρύνσεις που προέρχονται από τη συνεχή αύξηση της φορολογίας της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, τις μειώσεις μισθών-συντάξεων και παροχών στην υγεία, την παιδεία κ.α.

Μιλάει για «Έξοδο» από τα μνημόνια που ένα πράγμα μόνο σημαίνει για όλους εμάς, την παραμονή των μισθών πείνας, την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και όλων των αργιών, την απλήρωτη εργασία.

Μέτρα έντασης της εκμετάλλευσης και μέτρα καταστολής πάνε χέρι-χέρι!

Υλοποιεί τις εκκρεμότητες της απέναντι στο κεφάλαιο με το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για τη λαϊκή κατοικία, με πρόσφατη τροπολογία της κυβέρνησης ποινικοποιεί η δράση όσων αντιστέκονται στους πλειστηριασμούς και όσων διαμαρτύρονται και με περαιτέρω μέτρα έντασης της εκμετάλλευσης και καταστολής.

Πρόκειται για ένα αποφασιστικό βήμα για το πλήρες ξήλωμα του απεργιακού δικαιώματος, όταν ήδη με το σημερινό πλαίσιο, το 90% των απεργιών κρίνονται παράνομες και καταχρηστικές. Στόχος είναι να αποδυναμωθεί και να αφοπλιστεί το εργατικό κίνημα, τα συνδικάτα, να παραδοθούν αιχμάλωτοι και ανοργάνωτοι οι εργαζόμενοι στις ορέξεις των επιχειρηματικών ομίλων. Επιλέγει να χτυπήσει την εργατική τάξη στο πρωτοβάθμιο επίπεδο οργάνωσης, μέσα στην επιχείρηση, εκεί δηλαδή που εκφράζονται πιο έντονα η εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία, οι απειλές και οι πιέσεις, εκεί που γεννιέται η εκμετάλλευση, το χώρο που αποτελεί την πηγή της κερδοφορίας.
                           Κλιμακώνουμε την αγωνιστική δράση μας καθημερινά

Η κυβέρνηση και η μεγαλοεργοδοσία γνωρίζοντας πολύ καλά τη δύναμη που έχει η εργατική τάξη όταν αγωνίζεται και διεκδικεί, προσπαθούν να βάλουν εμπόδια στο να συζητάμε εμείς οι εργαζόμενοι, να διεκδικούμε, να αποσπούμε κατακτήσεις, με ένα νέο απεργοκτόνο νόμο, με στόχο να αποδυναμωθεί και να αφοπλιστεί το εργατικό κίνημα και τα συνδικάτα και να παραδοθούμε αιχμάλωτοι και ανοργάνωτοι στις ορέξεις των επιχειρηματικών ομίλων. Δεν θα τους αφήσουμε.

Το δικαίωμα της απεργίας είναι αδιαπραγμάτευτο! Το έχει κατακτήσει η τάξη μας με αμέτρητες θυσίες και αίμα! Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να το αγγίξει!

Σε αυτή τη μάχη κάνουμε στην άκρη τον κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ/ΜΕΤΑ), που απέρριψαν ομόφωνα την πρόταση για απεργιακή κινητοποίηση και είναι οι ίδιες δυνάμεις που έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να υπονομεύσουν την 24ωρη απεργία που έγινε στις 14 Δεκέμβρη, είναι οι δυνάμεις που εμποδίζουν την οργάνωση των διεκδικήσεων στους χώρους δουλειάς, καλλιεργούν την ηττοπάθεια, απομακρύνουν τους εργαζόμενους από τα συνδικάτα.  Αυτές οι συνδικαλιστικές παρατάξεις, οι «όλοι μαζί» είναι το χέρι και το μάτι της εργοδοσίας μέσα στο εργατικό κίνημα.                                                                                

Απεργούμε και διεκδικούμε  :

·         Νομοθετική  κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά.  Η Κυριακή να είναι  υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.
·         Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
·         Κατάργηση των αντεργατικών – αντιλαϊκών νόμων των μνημονίων που τσακίζουν τις εργασιακές σχέσεις,  μειώνουν τους μισθούς με τη διάλυση των ΣΣΕ για τους εμποροϋπάλληλους
·         Όχι στη νέα φοροληστεία, στα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που διαλύουν το εργατικό  - λαϊκό εισόδημα. Ένταξη των αυτοαπασχολούμενων στο αφορολόγητο όριο. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι πλειστηριασμοί , οι  κατασχέσεις .
·         Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων   των μνημονίων, που μειώνουν συντάξεις και παροχές.
·         Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό. Κατώτερο μεροκάματο 33,57 ευρώ.
·         Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.
·         Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις.
·         Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
·         Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΙΛΚΙΣ 19:30 μ.μ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!!! 



Άρτα 05/01/2018                                                                                 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: