Εργάτη Μπορείς ΧΩΡΙΣ Αφεντικά!

Εργάτη ΜΠΟΡΕΙΣ Χωρίς Αφεντικά!

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΆΡΤΑΣ
Site: http://emporoypalliloiartas.blogspot.gr        e-mail: seyartas@gmail.com
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Το «εορταστικό ωράριο» λειτουργίας των καταστημάτων ξεκινάει σε λίγες μέρες  και οι εμποροϋπάλληλοι  καλούνται από την εργοδοσία να κάνουν Χριστούγεννα  μέσα στα καταστήματα, να δουλέψουν ασταμάτητα 7 μέρες την εβδομάδα, όλες τις Κυριακές (17/12, 24/12, 31/12), με ωράρια λάστιχο, χωρίς ρεπό και άδειες.
Μεγάλα εμπορικά καταστήματα στην Αθήνα αλλά και σε όλη την Ελλάδα ήδη έχουν  ανακοινώσει ότι  θα  ανοίξουν στις 2 Ιανουαρίου, μάλιστα σκέφτονται να ανοίξουν κάποια  και στις 26 Δεκέμβρη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ανοίξει η όρεξη και σε άλλα εμπορικά και πολυεθνικές όπως έγινε και πέρυσι σε όλη την Ελλάδα.
Δεν πρέπει να περάσει ο αποπροσανατολισμός που καλλιεργείται μέσα στα εμπορικά κέντρα για το ποιός ευθύνεται για το ξήλωμα των αργιών. Να μην πέσουμε στην παγίδα ότι επειδή μας πληρώνουν κανονικά ή μας δίνουν δώρο Χριστουγέννων είναι «καλοί εργοδότες» και αφού γίνεται αυτό, να μην σηκώνουμε κεφάλι στα νέα μέτρα που έρχονται. Είναι πράγματα που κερδίσαμε με το αίμα μας και τους αγώνες μας σαν τάξη. Ας δούμε όμως και τι κάνουν οι «καλοί εργοδότες». Ο Σκλαβενίτης, η εργοδοσία των NOTOS άλλες πολυεθνικές και μεγαλοεργοδότες  που έχουν καταστήματα μέσα σε εμπορικά κέντρα λένε ότι τους υποχρεώνουν  οι όροι λειτουργίας αυτών των εμπορικών να ανοίξουν, και ότι αυτοί δεν θέλουν! Ποιους προσπαθούν να κοροϊδέψουν;
«Όχι στο ωράριο των πολυεθνικών, αργίες - Κυριακές είναι των εργατών»
«Είμαστε νόμιμοι» λένε οι μεγαλέμποροι και εμείς δεν διαφωνούμε σε αυτό. Νόμιμοι  είναι με την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και όλων των προηγούμενων. Όχι όμως των εργαζόμενων! Τα "θέλω" του κεφαλαίου γίνονται νόμοι που ξηλώνουν ότι έχει κατακτήσει η εργατική τάξη.
Είναι γελασμένοι όμως αν νομίζουν ότι εμείς οι εργαζόμενοι και το σωματείο θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια. Ότι θα μας σταματήσουν οι νόμοι τους και οι Υπουργικές στους αποφάσεις που καταργούν την Κυριακάτικη Αργία, που καταργούν Αργίες όπως είναι η 26 Δεκέμβρη και η 2 Ιανουαρίου, που δίνουν το δικαίωμα στην μεγαλοεργοδοσία να σμπαραλιάζει ωράρια, να επιβάλει ότι όρους εργασίας θέλει.
Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Άρτας καλεί κάθε συνάδελφο να έρθει σε επαφή με το σωματείο του στο τηλ.6974926629 αλλά και στα γραφεία του σωματείου στο Εργατικό Κέντρο Άρτας, να μας ενημερώσει για τις επιχειρήσεις που 26/12 και 2/1 που δηλώνουν ότι θα λειτουργήσουν, να μας ενημερώσετε για κομμένα ρεπό, απλήρωτες υπερωρίες, μη καταβολή δώρων.  

Να δώσουμε δυναμική απάντηση στην εργοδοσία και την Κυβέρνηση της με τη μαζική μας συμμετοχή στην πανεργατική πανελλαδική απεργία 14 Δεκέμβρη, 10.00 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Άρτας.

Άρτα 09/12/2017                                                                                      Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: