Εργάτη Μπορείς ΧΩΡΙΣ Αφεντικά!

Εργάτη ΜΠΟΡΕΙΣ Χωρίς Αφεντικά!

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΆΡΤΑΣ
Site: http://emporoypalliloiartas.blogspot.gr        e-mail: seyartas@gmail.com
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ
24 ΟΚΤΩΒΡΗ 6.30μ.μ. ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ
                     Αναχώρηση στις 5:00 μ.μ. από το πρώην Ράδιο Κορασίδη 

Συνάδελφε/ισσα,
      Στις 23-24 Οκτώβρη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ διοργανώνει στα Γιάννενα το «Αναπτυξιακό Συνέδριο». Ανάλογα Συνέδρια έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα σε Κρήτη – Δυτ. Μακεδονία – Στερεά Ελλάδα – Θεσσαλία και εντάσσονται στο σχεδιασμό  της  κυβέρνησης για τη λεγόμενη «Εθνική Παραγωγική Ανασυγκρότηση».
          Γίνεται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει το μήνυμα ότι τα δύσκολα πέρασαν, ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια, ότι με την Ανάπτυξη που την βαφτίζουν και «ΔΙΚΑΙΗ» θα σταματήσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, θα μπορέσουμε να πάρουμε πίσω κάποιες από τις απώλειες, θα έχουμε δουλειά.
          Δεν ξεχνάμε ότι αυτά τα 10 χρόνια της κρίσης γεννήθηκαν μετά από μια περίοδο καπιταλιστικής ανάπτυξης. Την κρίση την πλήρωσαν οι μισθωτοί, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι. Ό,τι έχασαν οι καπιταλιστές αρχικά, γρήγορα το αναπλήρωσαν και κέρδισαν πολλαπλάσια.
Κανένα προπαγανδιστικό περιτύλιγμα περί «δίκαιης ανάπτυξης» και «μεταμνημονιακής εποχής» δεν μπορεί να κρύψει ότι τα χειρότερα για τα λαϊκά στρώματα είναι μπροστά μας.

 Δεν υπάρχει «δίκαιη ανάπτυξη» σ' ένα άδικο σύστημα!

Από πίσω και η ΝΔ που προσπαθεί να πείσει ότι έχει την αποφασιστικότητα και την γνώση να φέρει σε πέρας πιο αποτελεσματικά τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις.
          Όποια κυβέρνηση και να είναι στο τιμόνι θα είναι χειρότερη από την προηγούμενη γιατί είναι απαίτηση των αφεντικών.
Γι αυτό και δε θα σταματήσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, η μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου, νέοι φόροι, νέες μεγάλες περικοπές σε κοινωνικές δαπάνες. Φέρνουν νέο συνδικαλιστικό νόμο που θα στοχεύει στο χτύπημα ακόμα και του δικαιώματος στην ΑΠΕΡΓΙΑ στην προσπάθειά τους να υπάρχει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς.

Θα επιχειρήσουν να μας πείσουν ότι τα συμφέροντά μας πάνε μαζί με την «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ».

Όμως αλήθεια τι συμφέρον έχουν οι εργαζόμενοι του κλάδου μας που όλα τα προηγούμενα χρόνια είδαν τους μεγάλους ομίλους να γιγαντώνονται και να αυξάνουν τα κέρδη τους;
Τι κέρδισαν οι εμποροϋπάλληλοι  από την αύξηση της εντατικοποίησης της δουλειάς στα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης;
Τι κέρδισαν οι εμποροϋπάλληλοι  από τις ελαστικές μορφές απασχόλησης;
Τι κέρδισαν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό ένας κλάδος που είχε τεράστια κερδοφορία; 15% μειώσεις σε μισθούς, εντατικοποίηση, απλήρωτη μαθητεία!
Τι κέρδισαν οι άνεργοι όλα αυτά τα χρόνια;


 Η ανάπτυξή τους χτίζεται πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας!!!


Συνάδελφοι/ισσες, έχουμε πλέον την εμπειρία, όλα αυτά τα ζούμε καθημερινά. Δίνουμε τη δική μας απάντηση στην κυβέρνηση  - Ε.Ε. στους περιβόητους θεσμούς, στη μεγαλοεργοδοσία, τα  κόμματά της και στον εργοδοτικό συνδικαλισμό.


Παλεύουμε και διεκδικούμε :
·         Νομοθετική  κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.
·         Άμεση επαναφορά με νόμο των ΣΣΕ και της υποχρεωτικότητας για όλους και του κατώτερου   μισθού στα 751 ευρώ.
·         Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
·         Κατάργηση των αντεργατικών – αντιλαϊκών νόμων των μνημονίων που τσακίζουν τις εργασιακές σχέσεις,  μειώνουν τους μισθούς με τη διάλυση των ΣΣΕ για τους εμποροϋπάλληλους
·         Όχι στη νέα φοροληστεία, στα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που διαλύουν το εργατικό  - λαϊκό εισόδημα. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι πλειστηριασμοί , οι  κατασχέσεις .
·         Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων   των μνημονίων, που μειώνουν συντάξεις και παροχές.
·         Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία-πρόνοια, παιδεία.
·         Να μην ψηφιστεί νέος αντισυνδικαλιστικός νόμος, που θα περιορίζει δραστικά το δικαίωμα στην απεργία. Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, να σταματήσει η εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία μέσα και έξω από τους χώρους.
·         Μέτρα στήριξης των ανέργων, με την χορήγηση επιδόματος 600 ευρώ μηνιαίως σε όλους τους ανέργους για όσο διάστημα είναι στην ανεργία, χωρίς άλλες προϋποθέσεις, πλήρη ασφαλιστική κάλυψή τους.


Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά!!!


Άρτα 15/10/2017                                                                              Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: