Εργάτη Μπορείς ΧΩΡΙΣ Αφεντικά!

Εργάτη ΜΠΟΡΕΙΣ Χωρίς Αφεντικά!

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΆΡΤΑΣ

ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!
Ενάντια στη νέα ληστεία και στην κοροϊδία
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ – ΕΕ
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΜΑΗ συγκέντρωση 10:30 π.μ.
Εργατικό Κέντρο Άρτας 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, το κεφάλαιο, η ΕΕ και το ΔΝΤ απευθύνονται ξανά σε σένα ζητώντας νέες θυσίες. Άλλη μια συμφωνία, ένα νέο μνημόνιο, που φέρνει άλλη μια λεηλασία στα ήδη σμπαραλιασμένα δικαιώματα, στο ήδη λεηλατημένο εισόδημα.

Οι επόμενες ώρες και μέρες είναι κρίσιμες!

Με αυτό τα μέτρα και αντίμετρα επιδιώκουν να:
·        Επεκτείνουν τη νομοθετική κατάργηση των κλαδικών ΣΣΕ, τον άθλιο κατώτερο μισθό, τον απαράδεκτο διαχωρισμό παλιών και νέων εργαζόμενων. Τσακίζουν τους μισθούς μας!
·        Απελευθερώνουν τις ομαδικές απολύσεις φέρνουν το lock out.
·        Κάνεις δεν ξεφεύγει από τη νέα λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος! Με το νέο αφορολόγητο αφαιρούν 1 ½ μισθό από κάθε εργαζόμενο, ακόμα και από όσους αμείβονται με μόλις 406 ευρώ το μήνα! Ένας εργαζόμενος με ετήσιο εισόδημα στα 10.000 ευρώ, δηλαδή μισθό 700 ευρώ το μήνα, θα πληρώσει φόρο 900 ευρώ από 250 ευρώ που είναι σήμερα! Καταργούν έμμεσα το 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα.
·        Καταργούν την Κυριακή αργία! Μετατρέπουν τους εργαζόμενους σε δούλους των πολυεθνικών! Η κυβέρνηση φέρνει τη δουλειά ήλιο με ήλιο, 7 μέρες την εβδομάδα! Μας επιστρέφει σε συνθήκες του προηγούμενου αιώνα!
·        Τσακίζουν ακόμα και τα ψίχουλα του επιδόματος ανεργίας που λαμβάνει μόνο το 1/10 των ανέργων.
·        Γίνεται νέα σφαγή σε επιδόματα προστασίας των εργαζομένων. Εξαϋλώνουν το επίδομα θέρμανσης. Βάζει νέους κόφτες στην υγεία, στα φάρμακα, στις εξετάσεις.
·        Με τις νέες ιδιωτικοποιήσεις σε ΔΕΗ,ΕΥΔΑΠ τα τιμολόγια θα πάρουν νέα φωτιά.
·        Κατ’ απαίτηση των «μεγαλοεπενδυτών» βάζουν νέα εμπόδια στην ίδρυση και λειτουργία των σωματείων, στην οργάνωση των αγώνων.

Να μην περάσει η νέα επέλαση στις ζωές μας!
Το πακέτο μέτρων αποτελεί το 4ο μνημόνιο που φορτώνεται στις πλάτες της εργατικής - λαϊκής οικογένειας. Περιλαμβάνει νέα προνόμια για τους επιχειρηματικούς ομίλους, νέα βάσανα για τους εργαζόμενους.

Κανένας συμβιβασμός με τη νέα συμφωνία-ληστεία, το 4ο μνημόνιο!
Γυρνάμε την πλάτη μας στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό. Οι δυνάμεις ΜΕΤΑ  - ΠΑΣΚΕ  στην ΟΙΥΕ αφού πρώτα έβαλαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους στην απελευθέρωση του ωραρίου και υπέγραψαν μειώσεις μισθών ξαναχτύπησαν. Την επόμενη μέρα στην απεργία στις 7 Μάη συναντήθηκαν με τον υπουργό οικονομικών  παραπονούμενοι ότι δεν πραγματοποιήθηκε «κοινωνικός διάλογος» μπροστά σε αυτήν την εξέλιξη και ότι η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας δεν είναι μέτρο «ανάπτυξης». Εμμέσως ταυτίστηκαν  με τις θέσεις των έμπορων για τον τζίρο κάνοντας ουσιαστικά τις πλάτες στους επιχειρηματίες.
Έχουμε όλοι ανάγκη τον αγώνα και ο αγώνας μας έχει όλους ανάγκη!
Ότι κερδήθηκε τα προηγούμενα χρόνια το κερδίσαμε με τον αγώνα μας. Αναποτελεσματικοί δεν είναι οι αγώνες. Αναποτελεσματική είναι η προσδοκία ότι τα κέρδη των επιχειρήσεων θα φέρει ευημερία των εργαζομένων . Αναποτελεσματική είναι η αναμονή να περάσει η κρίση, να έρθει η ανάπτυξη και να λυθούν αυτόματα τα προβλήματα μας.
Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο σωματείο μας για να δυναμώσει η οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς με επιτροπές αγώνα, σωματειακές επιτροπές. Απαιτούμε:
·        Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική  αργία για όλα τα καταστήματα.
·        Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
·        Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας.
·        Επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων με αναπλήρωση των απωλειών που δεχτήκαμε τα τελευταία χρόνια.
·        Όχι στη νέα φοροληστεία, στα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που διαλύουν το εργατικό-λαικό εισόδημα. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι πλειστηριασμοί, οι κατασχέσεις.
·        Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των τριών μνημονίων, που μειώνουν συντάξεις και παροχές.
ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ! ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ!


Άρτα 11/05/2017                                                                  Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: