Εργάτη Μπορείς ΧΩΡΙΣ Αφεντικά!

Εργάτη ΜΠΟΡΕΙΣ Χωρίς Αφεντικά!

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΜΑΡΤΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 19:00 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ


Συνάδελφε/σσα στο εμπόριο, στη καθαριότητα, στα γραφεία, άνεργε/η:
Η επίθεση στη ζωή της εργατικής τάξης από τους επιχειρηματικούς ομίλους, την κυβέρνηση και την ΕΕ συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση. Κυβέρνηση και ΕΕ στο Γιούρογκρουπ της 20 Φλεβάρη επιβεβαίωσαν όλο το αντεργατικό και αντιλαϊκό πλαίσιο των νέων μέτρων που απαιτείται να υλοποιηθεί άμεσα για να κλείσει η 2η αξιολόγηση. Μέτρα που δεν έχουν ορίζοντα μόνο την επόμενη διετία αλλά και μια μεγάλη περίοδο μετά το 2019. Σκληρά και επώδυνα μέτρα στο Φορολογικό με τη μείωση του αφορολόγητου έως και τις 5.000 ευρώ και την αύξηση των έμμεσων φόρων.
Στα Εργασιακά με την παραπέρα υπονόμευση των ΣΣΕ, το χτύπημα ακόμα παραπέρα των κλαδικών μισθών και τη νέα μείωση του κατώτερου μισθού.
Στο Ασφαλιστικό με νέα μείωση συντάξεων και παροχών, με αύξηση των βαρών του ασφαλιστικού συστήματος στις πλάτες των εργαζομένων αφού προωθείται η μείωση των εργοδοτικών εισφορών, με την διατήρηση του περιβόητου κόφτη και την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς μετά το 2018.
Μέτρα που υπηρετούν τη διασφάλιση των ματωμένων πλεονασμάτων με μόνιμα υποζύγια τους ανθρώπους της δουλειάς και του μόχθου που θα συνεχίσουν να πληρώνουν βαρύ λογαριασμό.
Τέλος στο στόχαστρο παραμένει η διαμόρφωση ενός νέου και πιο αντιδραστικού συνδικαλιστικού νόμου που θα βάζει πρόσθετα εμπόδια στην οργάνωση και στην ανάπτυξη των εργατικών αγώνων.
Όλα αυτά έρχονται την στιγμή που προχωράει η εφαρμογή των νόμων που ήδη έχουν ψηφιστεί και μας οδηγούν στην φτώχια και την εξαθλίωση.


Καμιά ανοχή στα σχέδια τους! Καμιά ανοχή στα παιχνίδια των διαπραγματεύσεων!
Πιο συγκεκριμένα στο κλάδο του εμπορίου, στα γραφεία, στις αποθήκες, ζούμε την κλιμάκωση της επίθεσης στο πετσί μας, βιώνουμε την εφαρμογή του αντεργατικού πλαισίου που έχουν ψηφίσει. Σε όλους τους χώρους εργασίας οι ελαστικές μορφές δουλειάς έχουν γίνει πλέον καθεστώς (4ωρα, 3ωρα, 6ωρα, voucher, ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι κλπ), κατάργηση ωραρίου, κατάργηση Κυριακής αργίας, απληρωσιά, καθυστερήσεις στους μισθούς, μαύρη εργασία, εργοδοτική τρομοκρατία, απολύσεις.
Όλα αυτά ενώ τα αφεντικά αξιοποιούν τα μέτρα των Κυβερνήσεων, τις πολιτικές της ΕΕ, για να αυξάνουν τα κέρδη τους. Η ανάπτυξη τους, τα πλεονάσματα τους, η κερδοφορία τους θα χτιστεί πάνω στην εξαθλίωση μας. Το βαρέλι των αντεργατικών μέτρων δεν έχει πάτο! Εμείς πρέπει να τους σταματήσουμε!

Δε συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια, με τη μίζερη ζωή!

Ή θα σταυρώσουμε τα χέρια και θα γίνουμε θεατές στην εξαθλίωση μας ή θα πάρουμε την υπόθεση της ζωής μας στα χέρια μας και θα αγωνιστούμε με επίκεντρο τις ανάγκες μας. Ανάγκες που έρχονται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Καμία Υποχώρηση! Καμία Αναμονή! Δεν Σκύβουμε το Κεφάλι!
Οργανώνουμε Απάντηση σε Παλιά και Νέα Μέτρα
Καλούμε λοιπόν όλους τους συναδέλφους στη σύσκεψη του Σωματείου μας την Κυριακή 26 Μάρτη και ώρα 19:00 στο Εργατικό Κέντρο Άρτας για να σχεδιάσουμε από κοινού το πώς θα αγωνιστούμε για να πάρουμε στα χέρια μας αυτά που μας ανήκουν και να αποκτήσουμε τη ζωή που μας αξίζει για μας και τις οικογένειές μας.



13/3/2017                                                                                                     Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: