Εργάτη Μπορείς ΧΩΡΙΣ Αφεντικά!

Εργάτη ΜΠΟΡΕΙΣ Χωρίς Αφεντικά!

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Απεργία στο Εμπόριο Κυριακή 15 Γενάρη

- ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΓΕΝΑΡΗ

Εργαζόμενε/η στο εμπόριο, άνεργε/η:
Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Άρτας καλεί κάθε εργαζόμενο στο εμπόριο να συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία στο εμπόριο την Κυριακή 15 Γενάρη ενάντια στην κατάργησή της Κυριακάτικης Αργίας.
Η πάλη των εργαζομένων με αίτημα Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα για όλο το χρόνο είναι αναπόσπαστα δεμένη με την πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μισθούς  που θα ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας, για υπογραφή κλαδικής σύμβασης.
Δεν πέφτουμε στην παγίδα των νέων μέτρων που φέρνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των ανταγωνισμών από μερίδες του κεφαλαίου που εκφράζονται μέσα από την ΕΕ και το ΔΝΤ. Δεν σκύβουμε το κεφάλι, δεν υποτασσόμαστε στην λογική της μοιρολατρίας και της απογοήτευσης. 

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΑΥΞΑΝΕΙ ΑΠΟ 8 ΣΕ 10!

    Παραμονές Χριστουγέννων, ώστε να μην το πάρει κανείς χαμπάρι και σε άσχετο νομοσχέδιο για το Πτωχευτικό Κώδικα που ψήφισε άρον άρον (Ν. 4446/2016, ΦΕΚ Α'240/22-12-16), διευρύνει την περίοδο των προσφορών (δηλαδή κάθε Μάιο και Νοέμβριο) από 20 σε 30 ημέρες και επιτρέπει τη λειτουργία των καταστημάτων για 2 Κυριακές (από 1 προηγουμένως).
     Μάλιστα το μπαλάκι της διεύρυνσης της περιόδου προσφορών και της αύξησης των Κυριακών, το ρίχνει στους Αντιπεριφερειάρχες, με πρόσχημα δήθεν τις τοπικές ανάγκες, ενώ φροντίζει να προβλέψει ότι, σε περίπτωση που η πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων/προσφορών συμπίπτει με Αργία, τα καταστήματα να λειτουργήσουν την επόμενη Κυριακή!
     Η Κυβέρνηση νομίζει ότι μπορεί επικοινωνιακά να δηλώνει ότι υποστηρίζει (δήθεν) τους εργαζόμενους, αλλά την ίδια στιγμή επιμένει να τους κοροϊδεύει, αυξάνοντας προκλητικά τις εργάσιμες Κυριακές της εργασιακής εκμετάλλευσης και εξάντλησης, της απλήρωτης Κυριακάτικης εργασίας, τα απλήρωτα και εν πολλοίς εικονικά Κυριακάτικα 5ωρα χωρίς χορήγηση ρεπό, την εργασία - λάστιχο χωρίς κανένα δικαίωμα ξεκούρασης και προσωπικής ζωής.

ΕΛΑ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΓΙΑ:

·       Υπογραφή κλαδικής σύμβασης, με κατώτερο μισθό 920 ευρώ.
·       Κατάργηση του ωρομίσθιου και της μερικής απασχόλησης και όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας και αντικατάσταση με συμβάσεις αορίστου χρόνου.
·       Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους, ωράριο εργασίας 35ωρο-7ωρο-5θημερο με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.
·       Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.


                                                                                                                                                              Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: