Εργάτη Μπορείς ΧΩΡΙΣ Αφεντικά!

Εργάτη ΜΠΟΡΕΙΣ Χωρίς Αφεντικά!

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΤΑΣ

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων νομού Άρτας καταγγέλλει την απόλυση του εργαζόμενου επί 22 χρόνια στον Συνεταιρισμό Υδραυλικών Άρτας, προέδρου του Σωματείου μας και μέλους της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Άρτας, Δημήτρη Λύκκα.
Στις 22 Δεκέμβρη η εργοδοσία του Συνεταιρισμού Υδραυλικών Άρτας προέβη στην απόλυση του συναδέλφου, καθώς διεκδίκησε να δοθεί το δώρο Χριστουγέννων και δεδουλευμένα που δεν είχαν καταβληθεί στους εργαζόμενους της επιχείρησης.
Πρόκειται για εκδικητική, συνδικαλιστική δίωξη, γνωστή τακτική των εργοδοτών που θέλουν να επιβάλλουν σιγή ιχθύος στους χώρους δουλειάς. Δε θέλουν καμία αντίσταση για να μπορούν ανενόχλητοι να διαλύουν εργασιακές σχέσεις και μισθούς, αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που τους έχει εξασφαλίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Καθόλου τυχαία δεν είναι η ενέργεια αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή που η κυβέρνηση κατεδαφίζει την κοινωνική ασφάλιση, επιβάλλει βαριά φορολογία και είναι έτοιμη να περάσει το νέο συνδικαλιστικό νόμο και να σαρώσει ότι έχει απομείνει από εργατικά δικαιώματα.
Η παρουσία και η δράση πρωτοπόρων εργαζομένων που οργανώνουν την πάλη στους χώρους δουλειάς ενοχλεί, καθώς βάζει εμπόδιο στους σχεδιασμούς τους για περαιτέρω κερδοφορία σε βάρος των εργαζομένων.
Καλούμε κάθε εμποροϋπάλληλο, κάθε εργαζόμενο, να καταδικάσει τη στάση της εργοδοσίας, να απαιτήσει την άμεση ανάκληση της απόλυσης του πρωτοπόρου συναδέλφου Δημήτρη Λύκκα. Να σταθούμε αλληλέγγυοι και να μην επιτρέψουμε καμία άλλη.


Δεν θα αφήσουμε να μας τρομοκρατούν!

Οργάνωση και αγώνας παντού για να βάλουμε εμπόδια στη βάρβαρη πολιτική που εφαρμόζεται στους χώρους δουλειάς.



Άρτα, 23/12/2016

Η Διοίκηση του Σωματείου

Δεν υπάρχουν σχόλια: