Εργάτη Μπορείς ΧΩΡΙΣ Αφεντικά!

Εργάτη ΜΠΟΡΕΙΣ Χωρίς Αφεντικά!

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Ανακοίνωση για Σύσκεψη στις 4 Δεκέμβρη και για Απεργία στις 8 Δεκέμβρη


Site: http://emporoypalliloiartas.blogspot.gr/                e-mail: seyartas@gmail.com
29/11/2016
- ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 19:00 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
- ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Εργαζόμενε/η στο εμπόριο, στα ιδιωτικά γραφεία, στη καθαριότητα, συνάδελφε/σσα άνεργε/η:

H Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προωθώντας αταλάντευτα τα μέτρα στήριξης και ενίσχυσης της μεγαλοεργοδοσίας, επιταχύνει τις διαδικασίες του κλεισίματος της 2ης αξιολόγησης ενώ στα σκαριά βρίσκεται η υπογραφή του 4ου μνημονίου. Ενισχύει την εργασιακή ζούγκλα που διαμορφώθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια με ακόμα πιο σκληρά αντεργατικά- αντιλαικά  μέτρα σαρώνοντας ότι έχει απομείνει όρθιο. Επιδιώκει να τα ψηφίσει άρον –άρον, αιφνιδιαστικά χωρίς αντιδράσεις.
Ο κόσμος που υπερασπίζονται από κοινού κυβέρνηση και κόμματα της ΕΕ και του κεφαλαίου μαζί με τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες είναι ο κόσμος του νέου υποκατώτατου μισθού, της μαζικής ανεργίας, της 3ωρης και 4ωρης εργασίας, της 5μηνης κακοπληρωμένης δουλειάς των προγραμμάτων, της διαχείρισης με ψίχουλα της φτώχειας, της «επιχειρηματικότητας», της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Συνοπτικά:

·           Η παραπέρα «ευελιξία» στην αγορά εργασίας, με την επέκταση της εκ περιτροπής εργασίας και της μερικής απασχόλησης, με κρατική στήριξη και επιδότηση μάλιστα, στο όνομα τάχα της αποτροπής των ομαδικών απολύσεων.
·           Η πλήρης απελευθέρωση των απολύσεων, με την κατάργηση της διοικητικής έγκρισης, αλλά και την αύξηση του ανώτερου ποσοστού απολύσεων από το 5% στο 10% για τις μεγάλες επιχειρήσεις (άνω των 150 εργαζομένων).
·           Η θεσμοθέτηση νέων εμποδίων στη συνδικαλιστική δράση, με παρεμβάσεις στις διατάξεις για τον τρόπο προκήρυξης της απεργίας, στη χρηματοδότηση των συνδικάτων, «αυστηροποίηση» της προστασίας της συνδικαλιστικής δράσης από τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες, επαναδιατύπωση του νόμου σχετικά με το λοκ άουτ σε όφελος του εργοδότη.
·           Η διατήρηση της ΠΥΣ αρ. 6 του 2012 και όλων των καταστροφικών αποτελεσμάτων που επέφερε στη διαμόρφωση του κατώτερου μισθού και της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, μαζί με τη διαιώνιση του αίσχους του «υπο-κατώτερου» μισθού σε βάρος της νέας γενιάς.
·           Η διάλυση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, που οδήγησε στην υπερίσχυση των επιχειρησιακών σε βάρος των κλαδικών και στην επί της ουσίας επιβολή των ατομικών συμβάσεων, σε βάρος της συλλογικής διαπραγμάτευσης.

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΜΕ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Όλες οι εξελίξεις και στο κλάδο μας επιβεβαιώνουν την ανάγκη να δοθεί αποφασιστική απάντηση τώρα. Οι  εργαζόμενοι του Μαρινόπουλου που τρείς μήνες μετά την συμφωνία με τον Σκλαβενίτη εξακολουθούν να ζουν στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια και κάποια καταστήματα να κλείνουν.

Προσπερνάμε την υπονομευτική στάση της πλειοψηφίας της  ΓΣΕΕ, της  ΑΔΕΔΥ και της ΟΙΥΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος) που με καταμερισμένους ρόλους και σχέδιο βάζουν εμπόδια στην ανάπτυξη αγώνων, καλλιεργούν την ηττοπάθεια, δίνουν χώρο και χρόνο στην κυβέρνηση και στους επιχειρηματικούς ομίλους για να οργανώσουν χωρίς αντιδράσεις την επίθεση τους. Έκαναν και κάνουν ότι μπορούν να μην εκφραστεί από κοινού η αντίθεση των εργαζόμενων, να μην εκδηλωθεί μαζική μαχητική ενιαία απάντηση από τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα απέναντι στην αντιλαϊκή βαρβαρότητα αποφασίζοντας ξεχωριστές απεργίες στις 24 Νοέμβρη για το δημόσιο και 8 Δεκέμβρη για τον Ιδιωτικό τομέα.
Τον ίδιο δρόμο ακολουθεί και η Ομοσπονδία του κλάδου που από τη μια προκηρύσσει απεργίες ντουφεκιές για την Κυριακάτικη Αργία και από την άλλη κάνει ότι πέρνα από το χέρι της για να εμποδίσει την οργάνωση των εργαζόμενων του κλάδου.

Στις 19-20 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε η 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΠΑ.Μ.Ε

Στη Συνδιάσκεψη πήραν μέρος 1.224 αντιπρόσωποι από 536 συνδικαλιστικές οργανώσεις (12 Ομοσπονδίες, 15 Εργατικά Κέντρα, 457 Συνδικάτα και 52 Επιτροπές Αγώνα) που προήλθαν από μαζικές συλλογικές διαδικασίες, γενικές συνελεύσεις, συνεδριάσεις διοικητικών συμβουλίων, συζητήσεων και συσκέψεων σε χώρους δουλειάς. Επίσης, στη Συνδιάσκεψη συμμετείχαν και απεύθυναν χαιρετισμό 36 συνδικαλιστικές οργανώσεις διαφόρων χωρών, με περισσότερους από 50 αντιπροσώπους. Το σωματείο μας εκπροσωπήθηκε από 3 αντιπροσώπους: τον πρόεδρο, τον γραμματέα και ένα μέλος του Δ.Σ.
Μέσα από τις δεκάδες ομιλίες των αντιπροσώπων αποτυπώθηκε και καταγράφτηκε η συμφωνία με την εισήγηση της Εκτελεστικής Γραμματείας, εμπλουτίστηκε και ψηφίστηκε ομόφωνα το πλαίσιο πάλης που θα αποτελέσει τον οδηγό των διεκδικήσεων το επόμενο διάστημα, μεταφέρθηκε πλούσια πείρα από τους εργατικούς αγώνες, συζητήθηκαν αναλυτικά και ουσιαστικά πλευρές πάνω στο σοβαρό ζήτημα της ανασύνταξης του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος.
Η ίδια η συζήτηση κατέγραψε τα θετικά βήματα που έγιναν, τις δυσκολίες, και πώς τις αντιμετωπίζουμε, αλλά και τις προϋποθέσεις για να αναπτύξουμε νέο κύκλο αγώνων, κινητοποιήσεων με γραμμή πάλης ενάντια στα μονοπώλια, τους επιχειρηματικούς ομίλους, τους ανθρώπους τους στα συνδικάτα και την πληγή του εργοδοτικού και κυβερνητικού Συνδικαλισμού, στην πάλη για τα σύγχρονα δικαιώματα.

ΕΛΑ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΓΙΑ:

·       Υπογραφή κλαδικής σύμβασης, με κατώτερο μισθό 920 ευρώ.
·       Κατάργηση του ωρομίσθιου και της μερικής απασχόλησης και όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας και αντικατάσταση με συμβάσεις αορίστου χρόνου.
·       Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους, ωράριο εργασίας 35ωρο-7ωρο-5θημερο με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.
·       Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.


                                                                                                                                                                       Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: