Εργάτη Μπορείς ΧΩΡΙΣ Αφεντικά!

Εργάτη ΜΠΟΡΕΙΣ Χωρίς Αφεντικά!

Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 24-4-2016

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Άρτας

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10 π.μ. ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Κλιμακώνουμε με 48ωρη απεργία όποτε κατατεθεί το φορολογικό έκτρωμα.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Άρτας καλεί κάθε εργαζόμενο στο εμπόριο να συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία στο εμπόριο την Κυριακή 24 Απρίλη ενάντια στην κατάργησή της.
Η πάλη των εργαζομένων με αίτημα Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα για όλο το χρόνο είναι αναπόσπαστα δεμένη με την πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μισθούς  που θα ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας, για υπογραφή κλαδικής σύμβασης.
Δεν πέφτουμε στην παγίδα των νέων μέτρων που φέρνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των ανταγωνισμών από μερίδες του κεφαλαίου που εκφράζονται μέσα από την ΕΕ και το ΔΝΤ. Δεν σκύβουμε το κεφάλι, δεν υποτασσόμαστε στην λογική της μοιρολατρίας και της απογοήτευσης. 
Οργανώνουμε την πάλη μας για τις επόμενες μάχες για το ασφαλιστικό-φορολογικό νόμο-λαιμητόμο, όποτε έρθει στην βουλή. Έχουμε πάρει απόφαση μαζί με αλλά ταξικά σωματεία, εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ για 48ωρη απεργία.
Το ζήτημα της κυριακάτικης αργίας είναι στρατηγικής σημασίας για το μεγάλο εμπορικό κεφάλαιο, τις πολυεθνικές του κλάδου και συνδέεται με την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου. Στόχος τους είναι η μονοπώληση της αγοράς με εργαζόμενους σύγχρονους σκλάβους χωρίς δικαιώματα.
Συνάδελφοι, να μην τσιμπάμε στα ψευτοδιλήμματα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στην εργοδοτική τρομοκρατία, στις μειώσεις μισθών, στην αλλαγή συμβάσεων, να παλέψουμε για τις δικές μας ανάγκες. Φτάνει πια, μπούκωσαν από κέρδη και έρχονται σήμερα και μας πετάνε στην ανεργία, στην αβεβαιότητα, στην φτώχεια, όπως συνάδελφοι μας από τα SPRIDER, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ κ.λπ. που έβαλαν πλάτη με αλλαγή συμβάσεων, μειώσεις μισθών, εντατικοποίηση της εργασίας.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Δεν μπορούμε άλλο να ανεχθούμε την απληρωσιά όπως τις καθυστερήσεις μισθών στον όμιλο επιχειρήσεων Μαρινόπουλος, δεν πρέπει να το αφήσουμε να συνεχίζεται. Η ζωή μας έχει αποδείξει πως όσο σκύβουμε το κεφάλι τόσο περισσότερο χαμένοι είμαστε. Η καθυστέρηση της πληρωμής του μισθού Μαρτίου χτυπάει το καμπανάκι, οι αναδιαρθρώσεις, οι επενδυτικές ενέργειες, οι μεγάλες συμπράξεις γίνονται με τις πλάτες τις δικές μας όπως γινόταν και η ανάπτυξη, πληρώνοντας εμείς το μάρμαρο. Τότε με μειώσεις μισθών, σήμερα με καθυστέρηση της πληρωμής του μισθού μας. 
Δε σταματάμε να διεκδικούμε:
·         Όχι στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, νομοθετική κατοχύρωσή της.
·         Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
·         Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομισθίου των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπή τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
·         Υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.
                                                                                            
                                                                  Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ                 Άρτα, 21/4/2016

                                                                                           

Δεν υπάρχουν σχόλια: