Εργάτη Μπορείς ΧΩΡΙΣ Αφεντικά!

Εργάτη ΜΠΟΡΕΙΣ Χωρίς Αφεντικά!

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΪΑΣ

Καταγγέλλει την απόλυση εργαζόμενης μετά την απεργία στις 4 Φλεβάρη:

Την απόλυση εργαζόμενης, λίγες μέρες μετά τη συμμετοχή της στην πανεργατική απεργία στις 4 Φλεβάρη, καταγγέλλει το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας.
Η εργαζόμενη στο κατάστημα «Hondos Center» στην Πάτρα απολύθηκε από την εταιρεία «Hellenica ΑΕ» («Seventeen», «Radiant»). Μάλιστα, η απόλυση της ανακοινώθηκε τηλεφωνικά και όταν δεν την αποδέχτηκε, της κοινοποιήθηκε εγγράφως με δικαστικό επιμελητή. Αν και η εργοδοσία επικαλέστηκε περικοπές, το Σωματείο καταγγέλλει πως η απόλυση έγινε για συνδικαλιστικούς λόγους, απαιτώντας την επαναπρόσληψή της.
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, η εταιρεία «Πλαίσιο» στη Λάρισα απέλυσε εργαζόμενη μετά από οκτώ χρόνια δουλειάς, επειδή ...δεν χαμογελούσε πολύ προς τους πελάτες (!). Την ακύρωση της απόλυσης ζητάει ο Σύλλογος Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας.
Καταγγέλλει τις αντιδραστικές πρακτικές της εργοδοσίας, όπως ότι «από το 1990 βάζει πλάτη να ανοίγουν τα καταστήματα Κυριακές, εκμεταλλεύεται ενοικιαζόμενους εργαζόμενους, έφερε τα μηχανάκια παρακολούθησης στις αποθήκες (ακόμα και χρόνος για τουαλέτα αφαιρείται από το διάλειμμα των εργαζομένων) και την online παρακολούθηση, έφερε το "μυστικό πελάτη" που δίνει αναφορά για το πώς συμπεριφέρεται ο εργαζόμενος τις ώρες εργασίας, βαθμολογεί το χαμόγελο».
Παράσταση διαμαρτυρίας στα «Hondos Center» ενάντια στην απόλυση εργαζόμενης
Το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Εμπορικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Παροχής Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας μαζί με άλλα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης 16 Φλεβάρη δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα «Hondos Center» στην Πάτρα, ενάντια στην απόλυση εργαζόμενης που απολύθηκε από την «Hellenca AE», εταιρεία που στεγάζεται στο συγκεκριμένο κατάστημα και συνεργάζεται με αυτό.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο, η απόλυση έγινε μετά τη συμμετοχή της εργαζόμενης στην απεργία της 4ης Φλεβάρη και για τη συνδικαλιστική της δράση.
Αναφέρει επίσης ότι παρ' όλη την προσπάθεια παρεμπόδισης της διαμαρτυρίας από την εταιρεία «Ηondos Center» με απειλές για μηνύσεις και κλήση της Αστυνομίας οι διαδηλωτές ολοκλήρωσαν τη διαμαρτυρία. Αντιπροσωπεία των σωματείων κάλεσε τη διεύθυνση να συμβάλει ώστε να παρθεί πίσω η απόλυση, αλλιώς οι ταξικές δεν θα σταματήσουν τις κινητοποιήσεις.
«Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, δεν θα σταματήσουμε, αν δεν δικαιωθούμε», τονίζει το σωματείο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: