Εργάτη Μπορείς ΧΩΡΙΣ Αφεντικά!

Εργάτη ΜΠΟΡΕΙΣ Χωρίς Αφεντικά!

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

4 Φλεβάρη:Η απεργιακή συγκέντρωση στην Άρτα!


Από νωρίς το πρωί δυνάμεις του Εργατικού Κέντρου Άρτας και του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων με πανό που ανέγραφε «Εργάτες - Αγρότες - ΕΒΕ - Φοιτητές με μέτωπο απαντάμε στις πολυεθνικές» απέκλεισαν την είσοδο της αλυσίδας καταστημάτων «ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ» στο κέντρο της πόλης και με ανακοινώσεις καλούσαν στη σημερινή απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Άρτας που αποτελεί στήριγμα του ΠΑΜΕ, στις 10.30 το πρωί.
Ταυτόχρονα οι αγρότες συνεχίζοντας για 11η μέρα το μπλόκο στη Γέφυρα της Άρτας προχώρησαν σε ολοήμερο αποκλεισμό των δρόμων.
Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των εργατών, αγροτών, ΕΒΕ, μαθητών, φοιτητών και λαϊκών στρωμάτων στην απεργιακή συγκέντρωση που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Άρτας και τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ παρά τον άστατο καιρό και κόντρα στη βροχή.
Στην απεργιακή συγκέντρωση, που ήταν μία από τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων, μίλησε ο πρόεδρος του ΕΚΑ Γιάννης Γάλλιος και χαιρέτισαν ο πρόεδρος των εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Άρτας Γρηγόρης Καραγιάννης και από το Σύλλογο Γυναικών Άρτας (παράρτημα ΟΓΕ) η Μαρία Κικιώνη.
Στη συνέχεια ακολούθησε μεγάλη σε όγκο πορεία συγκροτημένη σε μπλοκ απεργών από τον κλάδο Κατασκευών, εργοστάσιο ΒΙΚΗ, Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Άρτας, άλλων εργασιακών χώρων, μαθητών, συνταξιούχων και άλλων λαϊκών στρωμάτων που κατέληξε στο Μπλόκο των Αγροτών που έχει συγκροτηθεί στη Γέφυρα της Άρτας εδώ και 11 μέρες. Στη συγκέντρωση μίλησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Άρτας Βαγγέλης Μπέτσας και διαβάστηκε ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης από τον Παναγιώτη Κυρτσά, γραμματέα του ΕΚΑ.











Δεν υπάρχουν σχόλια: