Εργάτη Μπορείς ΧΩΡΙΣ Αφεντικά!

Εργάτη ΜΠΟΡΕΙΣ Χωρίς Αφεντικά!

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Tο ασφαλιστικό αποτελεί αιτία πολέμου

  ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ
<<Tο ασφαλιστικό αποτελεί αιτία πολέμου>>


Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ έρχεται να κάνει τη βρώμικη δουλειά που δεν ολοκλήρωσαν οι κυβερνήσεις Ν-Δ-ΠΑΣΟΚ. Πιστοί στην Ε.Ε ακολουθει κατά γράμμα τις απαιτήσεις του κεφαλαίου. Η κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό αποτελεί την ταφόπλακα  για τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης αφού ορίζει προσωπικό ποσοστό αναπλήρωσης για τον καθένα, ολοκληρώνει το σχεδιασμό που υπήρχε εξαρχής για το ασφαλιστικό, νομιμοποιεί όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους και διατάξεις καθώς όχι μόνο αφήνει αναλλοίωτο τον πυρήνα τους αλλά τον αντιδραστικοποιεί ακόμα περισσότερο. Πάνω στις 11 προηγούμενες μειώσεις των συντάξεων και των 2 επιπλέον που έφερε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το καλοκαίρι, σχεδιάζουν νέες δραστικές μειώσεις σε όλους τους συνταξιούχους, διαλύουν τις επικουρικές, τσακίζουν με νέα εισοδηματικά κριτήρια το ΕΚΑΣ μέχρι την οριστική κατάργησή του, μειώνουν τις αναπηρικές. Χτυπούν ενιαία όλους τους εργαζόμενους, νυν  και μελλοντικούς συνταξιούχους, τη νεολαία!
Πρόκειται για έγκλημα διάρκειας που θα αφήσει βαθειές πληγές στη ζωή της εργατικής-λαικής  οικογένειας αν δεν αποκρουστεί.
Το ασφαλιστικό για τα αφεντικά είναι κόστος.
Για εμάς είναι δικαίωμά μας! 
Είναι η ζωή μας!
Το ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη, όπως πολλοί θεωρούν. Οι συντάξεις είναι η μια πλευρά προστασίας και αξιοπρεπούς ζωής, μετά τον εργασιακό βίο. Το ασφαλιστικό περιέχει όλο το πλαίσιο προστασίας κάθε εργάτη, κάθε εργαζόμενης, κάθε νέου! Είναι η ασφάλιση του μικρού παιδιού, τα εμβόλιά του. Είναι τα φάρμακά μας όταν αρρωσταίνουμε. Είναι το επίδομα ασθένειας, οι ιατρικές εξετάσεις, οι παροχές υγείας και πρόνοιας συνολικά. Είναι η προστασία της μητρότητας, με τα επιδόματα κυοφορίας  και λοχείας. Είναι η προστασία μας στον επαγγελματικό κίνδυνο, στις επαγγελματικές ασθένειες για να μη γινόμαστε θύματα εργοδοτικών εγκλημάτων.
Δε θα παραιτηθούμε από τη ζωή μας!
Μας λένε να ξεχάσουμε πως θα υπάρχει ένα δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης που θα καλύπτει τον εργαζόμενο και την οικογένεια του, αλλά η Ασφάλιση να γίνει προσωπική υπόθεση ανάλογα με τις  εισφορές και παροχές στον καθένα αναλόγως την τσέπη του.
Οι δυο απεργιακές μάχες Νοέμβρη και Δεκέμβρη έδειξαν ότι η ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες μας, στην οργάνωσή μας. Με ισχυρό ταξικό μέτωπο μπορούμε να καθυστερήσουμε, να ματαιώσουμε σχεδιασμούς και μέτρα, αλλά αυτό δε φτάνει. Πρέπει να βάλουμε μπρος για να πάρουμε πίσω αυτά που χάσαμε, για νέες κατακτήσεις!
Σήμερα δεν αρκεί οργή, η αγανάκτηση από τη διάψευση των όποιων ελπίδων! Απαιτούνται αγώνες επιθετικοί, σκληρές αναμετρήσεις που θα στρέφονται ενάντια στα συμφέροντα του κεφαλαίου. Αγώνες με σταθερό το μέτωπο σε κυβέρνηση -ΕΕ- κεφάλαιο και στο νέο και παλιό κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που προσπαθεί να ξεγελάσει τους εργαζόμενους προσπαθώντας να συμβιβάσει τα αντίθετα, τα συμφέροντα του εργοδότη με τον εργαζόμενο, να συμφιλιώσει τις ανάγκες μας με τα κέρδη της εργοδοσίας.
Προετοιμαζόμαστε για μεγάλη απεργία, 
την ημέρα που θα έρθουν τα μέτρα στη Βουλή! 
Από τη στάση μας και τη συμμετοχή μας 
στους αγώνες
θα εξαρτηθεί η έκβαση της μάχης!

Δεν υπάρχουν σχόλια: