Εργάτη Μπορείς ΧΩΡΙΣ Αφεντικά!

Εργάτη ΜΠΟΡΕΙΣ Χωρίς Αφεντικά!

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Ανακοίνωση για τις Εξελίξεις στην Μαρινόπουλος Α.Ε

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Άρτας
19/11/2015

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η εταιρία Μαρινόπουλος Α.Ε τη περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης γιγαντώθηκε. Παίζει ρυθμιστικό ρόλο στην αγορά, από τη θέση που κατέχει. Εκείνη κρίνει σε μεγάλο βαθμό τους  μισθούς, τα ωράρια, τις τιμές στα ράφια, τους όρους λειτουργίας όλων των επιχειρήσεων στον κλάδο των σούπερ μάρκετ. Τα τελευταία χρόνια οι μισθοί των εργαζομένων της δέχτηκαν μεγάλες μειώσεις, κόπηκαν τα επιδόματα, οι  ελαστικές εργασιακές σχέσεις γενικεύτηκαν σε βάρος του 8ωρου και της σταθερής δουλειάς. 
Σαν να μη έφταναν όλα αυτά, η ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε προχωράει τώρα σε νέες μειώσεις μισθών 8%, μειώσεις που επιβάλλει με την υπογραφή ατομικής σύμβασης.
Η ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε δεν θα σταματήσει εδώ θα ζητάει συνεχώς και άλλα, αύριο θα ζητήσει και την ίδια μας τη ζωή.
Θα το επιτρέψουμε;
Βεβαίως και ΟΧΙ!
Στην επίθεση της εργοδοσίας κανείς δεν μπορεί να απαντήσει μόνος του. Ενωμένοι, θα βάλουμε εμπόδια στα σχέδια τους. Η λογική του «δεν γίνεται τίποτα», η απογοήτευση, η υπόκλιση στις δυσκολίες οδηγεί στο να περνάει ο σχεδιασμός τους. 
Για αυτό είναι ανάγκη τώρα να Ξεσηκωθούμε! Το να χορεύουμε όπως μας βαράνε τ’ αφεντικά δεν είναι λύση. Όσο περισσότερο χτυπά η εργοδοσία τόσο εμείς επιβάλλεται να οργανωθούμε. Να απαντήσουμε ότι δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω!
Να δυναμώσει η οργάνωσή μας σε κάθε κατάστημα. Να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε συλλογικά για να σπάει η τρομοκρατία, ο φόβος, να γίνει μαζικότερη η συμμετοχή στα σωματεία για στήριξη των αγωνιστικών αποφάσεων κόντρα στην εργοδοσία.
Οι δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ το προηγούμενο διάστημα πρωτοστάτησαν και πρωτοστατούν μέσα στα καταστήματα, να μη δεχτούν οι συνάδελφοι μας κανέναν εκβιασμό, να μην υπογράψουν καμιά ατομική σύμβαση, καμιά οικειοθελή παραίτηση.

Απομονώνουμε τις δυνάμεις εκείνες που όχι μόνο δεν πρωτοστατούν απέναντι στην εργοδοτική επιθετικότητα, αλλά βάζουν ακόμη και πλάτη στα σχέδια της εργοδοσίας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
  • Καμία Ατομική Σύμβαση, Καμία Μείωση Μισθών, ούτε στους συναδέλφους που υπέγραψαν κάτω από την τρομοκρατία της εργοδοσίας.
  • Καμία οικειοθελή αποχώρηση, Καμία ΑΠΟΛΥΣΗ εργαζομένου.  Να ακυρωθούν τώρα όλες οι απολύσεις, κανένας εργαζόμενος να μην χάσει τη δουλειά του. 
  • Να επιστραφούν πίσω όσα χρήματα αφαίρεσε η εργοδοσία από το κόψιμο των επιδομάτων και τις  μειώσεις μισθών.
  • Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλες τις Κυριακές του χρόνου, για όλα τα καταστήματα με νόμο από την κυβέρνηση.
  • Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
  • 8ωρο 5ημερο 40ωρο με μόνιμη και  σταθερή εργασία.
  • Κατάργηση όλων των νόμων και οι διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο.                                                                                                                                                                                                                                      Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: