Εργάτη Μπορείς ΧΩΡΙΣ Αφεντικά!

Εργάτη ΜΠΟΡΕΙΣ Χωρίς Αφεντικά!

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

ΑΠΕΡΓΙΑ 12 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Άρτας

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 12 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Α 10:30 π.μ 
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ Π.Α.ΜΕ
Συναδέλφισσες συνάδελφοι:
Κανένας εφησυχασμός, καμία ώρα χαμένη. Να γίνει υπόθεση κάθε εργαζόμενου η επιτυχία της ΑΠΕΡΓΙΑΣ στις 12 του Νοέμβρη. Όλοι μια γροθιά! Όλοι στο δρόμο του απεργιακού αγώνα!
Έχεις πείρα συνάδελφε…
Που σε έβγαλε η υποχώρηση; Η παραίτηση απ’ τους αγώνες; Το σκύψιμο όλο και χαμηλότερα του κεφαλιού; Η αντίληψη του δε βαριέσαι τίποτα δεν αλλάζει ότι κ αν κάνω; Το μη δαγκώνεις το χέρι που σε ταΐζει;
Μήπως σταμάτησαν οι απολύσεις; Η απληρωσιά; Το ωράριο ‘λάστιχο’; Η μαύρη εργασία; Το κουρέλιασμα των εργατικών δικαιωμάτων; Η διάλυση της ασφάλισης;
Φυσικά και ΟΧΙ!
Ίσα ίσα όλα τα παραπάνω και άλλα ακόμη έχουν αποκτήσει τρελούς ρυθμούς εφαρμογής στα χρόνια της κρίσης σε βαθμό λαίλαπας οδηγώντας μας σε εποχές γαλέρας!
Ο εχθρός έχει δείξει τα δόντια του προ πολλού και έχει πολλούς υπηρέτες στη διάθεση του, αριστερή κυβέρνηση σήμερα, πολιτικούς γενικότερα, συνδικαλιστές εργοδοτοπατέρες και εργοδοτικά σωματεία με αντίστοιχα εργατικά κέντρα, φασιστοειδή διαφόρων τύπων, την Ευρωπαϊκή Ένωση την ίδια, το Δ.Ν.Τ και λοιπούς συγγενείς…

Εμείς όμως δεν έχουμε δείξει ακόμα τα δόντια μας!
Διεκδικούμε:
  • Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους  σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας. Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
  • Κατώτερη κύρια σύνταξη στα 600 ευρώ και κάλυψη των απωλειών σε συντάξεις , κύριες και επικουρικές. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των τριών μνημονίων.
  • Κανένας άνεργος χωρίς κάλυψη. Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλο το διάστημα της ανεργίας.
  • Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική λαϊκή οικογένεια.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: